Cevizli Havuç Tarator Tanımı İçin Materyaller
5-6 adet havuç (isteğe nazaran arttırabilirsiniz)
1 su bardağı yoğurt (200 ml bardak)
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir su bardağı dövülmüş ceviz
Tuz
Cevizli Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle havuçlarımızı rendeliyoruz.
Tavaya aldığımız sıvı yağda 10 dk kadar kavuruyoruz ( daha canlı kalsın isterseniz daha az kavurunuz havuçları) soğumaya bırakıyoruz.
Sarımsakları rendeleyip yoğurt ve tuzu ekliyoruz.
Soğuyan havuçlarımızı yoğurtla karıştırıp son olarak üzerine dövülmüş ceviz ekliyoruz afiyet olsun.
Cevizli Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5-6 adet havuç (isteğe nazaran arttırabilirsiniz)
1 su bardağı yoğurt (200 ml bardak)
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir su bardağı dövülmüş ceviz
Tuz
Cevizli Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle havuçlarımızı rendeliyoruz.
Tavaya aldığımız sıvı yağda 10 dk kadar kavuruyoruz ( daha canlı kalsın isterseniz daha az kavurunuz havuçları) soğumaya bırakıyoruz.
Sarımsakları rendeleyip yoğurt ve tuzu ekliyoruz.
Soğuyan havuçlarımızı yoğurtla karıştırıp son olarak üzerine dövülmüş ceviz ekliyoruz afiyet olsun.
Cevizli Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı