Cevizli İncir Reçeli (Mükemmel) Tanımı İçin Gereçler
Bardak ölçüsü 200 ml
Yarım kg kuru incir
2 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Çay kaşığı ucuyla limon tuzu (Sadece bir modül şekerlenmemesi için)
1 kase iri kıyılmış ceviz (İsteğe bağlı çok yakışıyor)
Cevizli İncir Reçeli (Mükemmel) Tanımı Yapılışı
Öncelikle tüm incirlerin sapları kesilir, bir kaç kere yıkanır, dilerseniz 2’ye dilerseniz benim üzere her bir incir 4 kesime bölünür.
Bir kenarda bekletilir.
Uygun bir tencerede su, şeker, limon tuzu karıştırılır, orta kısık ateşte şerbet 15 dakika kaynatılır.
Doğranmış incirler, limon suyu ek edilir.
15 dakikada şerbetle birlikte kıvamını alıncaya kadar kaynatılır.
İri kıyılmış ceviz eklenir, ocak altı kapatılır.
Soğuyunca cam kavanoz içerisinde koruma edilir. Tam kıvamında incir reçeli servise hazır Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun.
Bardak ölçüsü 200 ml
Yarım kg kuru incir
2 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Çay kaşığı ucuyla limon tuzu (Sadece bir modül şekerlenmemesi için)
1 kase iri kıyılmış ceviz (İsteğe bağlı çok yakışıyor)
Cevizli İncir Reçeli (Mükemmel) Tanımı Yapılışı
Öncelikle tüm incirlerin sapları kesilir, bir kaç kere yıkanır, dilerseniz 2’ye dilerseniz benim üzere her bir incir 4 kesime bölünür.
Bir kenarda bekletilir.
Uygun bir tencerede su, şeker, limon tuzu karıştırılır, orta kısık ateşte şerbet 15 dakika kaynatılır.
Doğranmış incirler, limon suyu ek edilir.
15 dakikada şerbetle birlikte kıvamını alıncaya kadar kaynatılır.
İri kıyılmış ceviz eklenir, ocak altı kapatılır.
Soğuyunca cam kavanoz içerisinde koruma edilir. Tam kıvamında incir reçeli servise hazır Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun.