SoruCevap
Yeni Üye
Cevizli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
1 paket irmik (500 gr)
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 küçük kase ceviz
Şerbeti için
3,5 su bardağı şeker
3 su bardağı süt
2 su bardağı su
Cevizli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve sıvı yağı derin bir tencereye alıp irmiği ekleyip yavaş yavaş orta ateşte kavuralım.
Rengi değişsin hafif kahverengiye yanlışsız renk alıyor.
Başka bir tencerede süt, su ve şekeri güzelce ısıtın, lakin kaynamasın.
İrmik kavrulunca ısınan sütü irmiğe dikkatli formda yavaş yavaş karıştırarak dökün.
Bu esnada sıçrayabiliyor dikkat edin. Kıvamı olana kadar karıştırın. dilerseniz cebizi de ekleyebilirsiniz bu esnada.
Sonra tencerenin kapağını kapatıp 20 dk dinlendirin hiç açmadan.
Dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤.
Cevizli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket irmik (500 gr)
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 küçük kase ceviz
Şerbeti için
3,5 su bardağı şeker
3 su bardağı süt
2 su bardağı su
Cevizli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve sıvı yağı derin bir tencereye alıp irmiği ekleyip yavaş yavaş orta ateşte kavuralım.
Rengi değişsin hafif kahverengiye yanlışsız renk alıyor.
Başka bir tencerede süt, su ve şekeri güzelce ısıtın, lakin kaynamasın.
İrmik kavrulunca ısınan sütü irmiğe dikkatli formda yavaş yavaş karıştırarak dökün.
Bu esnada sıçrayabiliyor dikkat edin. Kıvamı olana kadar karıştırın. dilerseniz cebizi de ekleyebilirsiniz bu esnada.
Sonra tencerenin kapağını kapatıp 20 dk dinlendirin hiç açmadan.
Dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤.
Cevizli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı