Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5-2 su bardağı un
Arası için ;
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
Bulamak için ;
Yarım su bardağı irmik
Şerbeti için ;
3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbet için su şeker bir tencereye alınır. Limon suyu eklenir ve karıştırılır. 10 dakika kaynatılır.
Hamuru için un ve irmik dışında tüm malzemeler kaba alınır karıştırılır. İrmik eklenir. Un kontrollü eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Hamurdan elma büyüklüğünde parça alınır. Tezgahta rulo yapılır. Üzerine elle bastırılır. Orta kısmına ceviz koyulur ve hamur iki tarafından birleştirilir.
Tezgaha irmik serpilir. Hamur 2-3 tur rulo yapılır. (her tarafı irmik olsun diye).
Bıçakla 2 santim genişliğinde kesilir ve fırın kağıdı serili fırın tepsisine dizilir. Diğer hamurada aynı işlem uygulanır.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkan hamurun ilk sıcaklığı çıkınca. Küçük bir tepsiye alınır. Hamurlar ilk önce tepsiye ters koyulur.
Üzerine soğuk şerbet gezdirilir. 5 dakika sonra hamurlar çevrilir ve şerbeti tamamen çekmesi beklenir.
Şerbetini tamamen çekince servise hazır deneyeceklere afiyet olsun
Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5-2 su bardağı un
Arası için ;
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
Bulamak için ;
Yarım su bardağı irmik
Şerbeti için ;
3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbet için su şeker bir tencereye alınır. Limon suyu eklenir ve karıştırılır. 10 dakika kaynatılır.
Hamuru için un ve irmik dışında tüm malzemeler kaba alınır karıştırılır. İrmik eklenir. Un kontrollü eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Hamurdan elma büyüklüğünde parça alınır. Tezgahta rulo yapılır. Üzerine elle bastırılır. Orta kısmına ceviz koyulur ve hamur iki tarafından birleştirilir.
Tezgaha irmik serpilir. Hamur 2-3 tur rulo yapılır. (her tarafı irmik olsun diye).
Bıçakla 2 santim genişliğinde kesilir ve fırın kağıdı serili fırın tepsisine dizilir. Diğer hamurada aynı işlem uygulanır.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkan hamurun ilk sıcaklığı çıkınca. Küçük bir tepsiye alınır. Hamurlar ilk önce tepsiye ters koyulur.
Üzerine soğuk şerbet gezdirilir. 5 dakika sonra hamurlar çevrilir ve şerbeti tamamen çekmesi beklenir.
Şerbetini tamamen çekince servise hazır deneyeceklere afiyet olsun
Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı