Cevizli Kabak Mezesi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Cevizli Kabak Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
3 adet kabak(kabukları soyulmadan rendelenmiş)
3 diş sarımsak(rendelenmiş)
1,5 bardak süzme yoğurt(5 yemek kaşığı kadar)
Yarım çay bardağı ceviz içi
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tutam dereotu(incecik kıyılmış)
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Çay kaşığı ucuyla sumak(isteğe bağlı)

Cevizli Kabak Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabaklarımızı yıkayıp,kuruluyoruz ve soymadan rendeliyoruz.
Elimizle kabakları iyice sıkarak suyunun akmasını sağlıyoruz.
Bekletmeden bir tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağ alıp kabaklar hafif yumuşayana kadar 2-3 dakika karıştırarak kavuruyoruz. Kenara alıyoruz.
Cevizleri havanda hafif ufalıyoruz(ağıza gelecek kıvamda).
Bir kaseye süzme yoğurdumuzu,sarımsakları,çok ince kıyılmış dereotunu,cevizleri ,tuz ve naneyi ekleyip karıştırıyoruz.
Kabaklarımızı da kaseye alıp karıştırıyoruz.
Üzerine bir kaşık zeytinyağ gezdirip sumak serpiştiriyoruz.
Afiyet olsun.

Cevizli Kabak Mezesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt