Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo yaş kadayıf
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çorba kasesi ceviz
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı şeker
Yarım limon
Üstünü süslemek için;
Antep fıstığı
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı
Yarın kilo çiğ kadayıfı geniş bir kaba alarak üzerine bir çay bardağı sıvı yağ ekleyerek güzelce tiftiyoruz.
Bir fincan yardımı ile fincanın içine kadayıf, ortasına ceviz üzerine tekrardan kadayıfı elimizle ekleyerek fırın tesisine zıt çeviriyoruz.
Fincan hali olan kadayıfların yan kısımlarına tuzsuz tereyağından çay kaşığı ile ekleme yapıyoruz.
Beş bardak su ve şekerimizi ocağımıza koyarak kaynamasını bekliyoruz.
Kaynadıktan sonra üzerine çeyrek limon suyu ekliyoruz. Beş dakika daha kaynatarak soğumaya bırakıyoruz.
Form vermiş olduğumuz kadayıfları 150 derecede fırında yavaş yavaş alt ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişirmiş olduğumuz sıcak kadayıfın üzerine ılık şerbetimizi ekliyoruz.
Üzerine ceviz ekleyerek sunum yapıyoruz. Afiyet olsun. Gerçek lezzetler.
Yarım kilo yaş kadayıf
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çorba kasesi ceviz
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı şeker
Yarım limon
Üstünü süslemek için;
Antep fıstığı
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı
Yarın kilo çiğ kadayıfı geniş bir kaba alarak üzerine bir çay bardağı sıvı yağ ekleyerek güzelce tiftiyoruz.
Bir fincan yardımı ile fincanın içine kadayıf, ortasına ceviz üzerine tekrardan kadayıfı elimizle ekleyerek fırın tesisine zıt çeviriyoruz.
Fincan hali olan kadayıfların yan kısımlarına tuzsuz tereyağından çay kaşığı ile ekleme yapıyoruz.
Beş bardak su ve şekerimizi ocağımıza koyarak kaynamasını bekliyoruz.
Kaynadıktan sonra üzerine çeyrek limon suyu ekliyoruz. Beş dakika daha kaynatarak soğumaya bırakıyoruz.
Form vermiş olduğumuz kadayıfları 150 derecede fırında yavaş yavaş alt ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişirmiş olduğumuz sıcak kadayıfın üzerine ılık şerbetimizi ekliyoruz.
Üzerine ceviz ekleyerek sunum yapıyoruz. Afiyet olsun. Gerçek lezzetler.