Cevizli Kadayıf Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
300 gr kadar çiğ kadayıf
150 gr kadar tereyağı
İçi için;
1 kase çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Şerbeti için;
2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Üzerini süslemek için;
Toz antep fıstığı

Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Delikli şerbeti hazırlayıp soğuması için bir kenara kaldırın daha sonra tereyağını bir tavada eritip yemek kaşığı kadar yağdan ayırın.
Kadayıf ile birleştirip iyice yemesini sağlayın daha sonra borcam ya da fırın tepsinizi tereyağı ile yağlayın.
Ardından kadayıfın yarısını fırın tepsimize nice yerleştirin bir bardak yardımı ile bastırın. Her yerine gelecek ceviz ve şeker karışımını dağıtın.
Daha sonra kalan kadayıfta üzerine iyice yayın bardak yardımı ile iyice bastırın.
Kalan yağı üzerine gezdirin önceden ısıtılmış 175 derece fırında altüst iyice kızarana kadar pişirin ilk sıcaklığı çıktığında bir kepçe ile yavaş yavaş üzerine soğumuş olan şerbeti dökün.
İyice dinlenip şerbeti çektikten sonra üzerini fıstık ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt