SoruCevap
Yeni Üye
Cevizli Kaymaklı Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
3,5 -4 su bardağına yakın un
Kaymağı için
Yarım çay bardağından biraz az irmik
1,5 çay bardağı süt
İçi için
Ceviz
Evde ne varsa
Açmak için
Nişasta
Üzeri için
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 dilim limon
Cevizli Kaymaklı Midye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve yumuşak bir hamur yoğuralım.Unu denetimli ek edelim.
15 dakika dinlendirelim.
Bir yandan da şerbeti hazırlayalım.Tencereye şeker ve suyu alalım kaynayınca limon dilimini içine atalım kısık ateşte 10 dakika kaynatıp ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Kaymağı için.İrmikle sütü bir karıştırma kabına alalım.
Kaynayınca altını kapatalım.
Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
Nişasta ile açalım ince olacak.
Açtıktan sonra elimizle büzüştürelim.
İçine 1 çay kaşığı kaymağını koyalım üzerine ceviz ekleyip iki taraflı üst üste gelecek halde kapatalım ve orta kısımlarını elimizle sıkalım ve keselim.
Ters çevirip borcama dizelim.
Üzerine erittiğimiz tereyağını ve sıvı yağ karıştırıp tatlının üzerine dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirelim üzeri nar üzere olana kadar.
Piştikten sonra ılımaya bırakalım.
Soğuk şerbeti ılık tatlının üzerine dökelim.
1 saat dinlendikten sonra süsleyerek servis yapabilirsiniz .Afiyet olsun.
Cevizli Kaymaklı Midye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
3,5 -4 su bardağına yakın un
Kaymağı için
Yarım çay bardağından biraz az irmik
1,5 çay bardağı süt
İçi için
Ceviz
Evde ne varsa
Açmak için
Nişasta
Üzeri için
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 dilim limon
Cevizli Kaymaklı Midye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve yumuşak bir hamur yoğuralım.Unu denetimli ek edelim.
15 dakika dinlendirelim.
Bir yandan da şerbeti hazırlayalım.Tencereye şeker ve suyu alalım kaynayınca limon dilimini içine atalım kısık ateşte 10 dakika kaynatıp ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Kaymağı için.İrmikle sütü bir karıştırma kabına alalım.
Kaynayınca altını kapatalım.
Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
Nişasta ile açalım ince olacak.
Açtıktan sonra elimizle büzüştürelim.
İçine 1 çay kaşığı kaymağını koyalım üzerine ceviz ekleyip iki taraflı üst üste gelecek halde kapatalım ve orta kısımlarını elimizle sıkalım ve keselim.
Ters çevirip borcama dizelim.
Üzerine erittiğimiz tereyağını ve sıvı yağ karıştırıp tatlının üzerine dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirelim üzeri nar üzere olana kadar.
Piştikten sonra ılımaya bırakalım.
Soğuk şerbeti ılık tatlının üzerine dökelim.
1 saat dinlendikten sonra süsleyerek servis yapabilirsiniz .Afiyet olsun.
Cevizli Kaymaklı Midye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı