Cevizli Kaymaklı Midye Tatlısı

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Cevizli Kaymaklı Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
3,5 -4 su bardağına yakın un
Kaymağı için
Yarım çay bardağından biraz az irmik
1,5 çay bardağı süt
İçi için
Ceviz
Evde ne varsa
Açmak için
Nişasta
Üzeri için
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 dilim limon

Cevizli Kaymaklı Midye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve yumuşak bir hamur yoğuralım.Unu denetimli ek edelim.
15 dakika dinlendirelim.
Bir yandan da şerbeti hazırlayalım.Tencereye şeker ve suyu alalım kaynayınca limon dilimini içine atalım kısık ateşte 10 dakika kaynatıp ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Kaymağı için.İrmikle sütü bir karıştırma kabına alalım.
Kaynayınca altını kapatalım.
Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
Nişasta ile açalım ince olacak.
Açtıktan sonra elimizle büzüştürelim.
İçine 1 çay kaşığı kaymağını koyalım üzerine ceviz ekleyip iki taraflı üst üste gelecek halde kapatalım ve orta kısımlarını elimizle sıkalım ve keselim.
Ters çevirip borcama dizelim.
Üzerine erittiğimiz tereyağını ve sıvı yağ karıştırıp tatlının üzerine dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirelim üzeri nar üzere olana kadar.
Piştikten sonra ılımaya bırakalım.
Soğuk şerbeti ılık tatlının üzerine dökelim.
1 saat dinlendikten sonra süsleyerek servis yapabilirsiniz .Afiyet olsun.
Cevizli Kaymaklı Midye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Midye Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1 çay bardağı buğday nişastası Aldığı kadar un (yaklaşık olarak 3.5 su bardağına yakın kullandım) 1 paket kabartma tozu Bir çimdik tuz Ortası serpmek için; Buğday...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kaymaklı Şöbiyet Tanımı İçin Malzemeler 1.5 su bardağından az fazla şeker 1.5 su bardağı su Birkaç damla limon suyu Kaymağı için; 1.5 su bardağı süt 3 çorba kaşığı irmik 1 tane vanilya 3 çorba kaşığı kadar krema (ben kulandım olmasada olur) 14 tane baklavalık yufka 100 gram tereyağ 4 çorba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt 1 tatlı kaşığı sirke Yarım paket kabartma tozu 4.5 su bardağı un Ceviz, fındık, fıstık ne isterseniz Üzerine için; Tereyağı Hamurun orta katları için; Nişasta Şerbeti için; 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kaymaklı Midye Baklava Tarifi İcin Malzemeler HAMURU İCİN: *50 gr katı yağ *Yarım cay bardağı sıvı yağ *1 cay bardağı su *2 yemek kaşığı yoğurt *2 yemek kaşığı sirke *1 tane yumurta *4 su bardağı un İc malzemesi KAYMAĞI İCİN; *2, 5 su bardağı sut *Yarım cay bardağı irmik *2 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
  • Soru
Cevizli Ay Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 125 gram margarin 1 adet yumurta (Sarısı üzerine) 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı irmik 1.5 çay bardağı dövülmüş ceviz 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2-2.5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin) Şerbeti için; 3 su bardağı tozşeker 3 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt