Cevizli Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Materyaller
2 yumurta
150 gr margarin yada tereyağı
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tane kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su
4- 5 damla limon suyu
Cevizli Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bir kaba yumurtaları kıralım.
Margarini ,sıvı yağı ,yoğurdu birbirine güzelce karıştıralım.
Akabinde irmiği ekleyip unu azar azar ekleyip kabartma tozunu ek edip kulak göğsü yumuşaklığı alana kadar yoğuralım.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar oluşturup bir rende üzerinde biçim verelim.
Form verdiğimiz hamurları içine bir ölçü öğütülmüş ceviz ekleyip yuvarlayalım.
Bu biçimde tepsiye dizip 200 derecelik fırında üzeri hafit kızara kadar pişirelim.
Hazırladığımız ve soğuttuğumuz şerbeti tatlımızın üzerine döküp şerbeti çektikten sonra servis edebiliriz. Süper bir tatlı.
2 yumurta
150 gr margarin yada tereyağı
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tane kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su
4- 5 damla limon suyu
Cevizli Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bir kaba yumurtaları kıralım.
Margarini ,sıvı yağı ,yoğurdu birbirine güzelce karıştıralım.
Akabinde irmiği ekleyip unu azar azar ekleyip kabartma tozunu ek edip kulak göğsü yumuşaklığı alana kadar yoğuralım.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar oluşturup bir rende üzerinde biçim verelim.
Form verdiğimiz hamurları içine bir ölçü öğütülmüş ceviz ekleyip yuvarlayalım.
Bu biçimde tepsiye dizip 200 derecelik fırında üzeri hafit kızara kadar pişirelim.
Hazırladığımız ve soğuttuğumuz şerbeti tatlımızın üzerine döküp şerbeti çektikten sonra servis edebiliriz. Süper bir tatlı.