Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
125 gram tereyağ yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 yumurta (akı üzeri için)
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu
3- 3.5 su bardağı kadar un
Üzeri için;
Ceviz
Cevizli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün gereçler yoğurma kabına alınarak yorulmaya başlanır.
Un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlanır.
Evvel yumurta akına daha sonra cevize batırılarak tepsiye dizilir.
Evvelce ısıtılmış 175 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
125 gram tereyağ yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 yumurta (akı üzeri için)
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu
3- 3.5 su bardağı kadar un
Üzeri için;
Ceviz
Cevizli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün gereçler yoğurma kabına alınarak yorulmaya başlanır.
Un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlanır.
Evvel yumurta akına daha sonra cevize batırılarak tepsiye dizilir.
Evvelce ısıtılmış 175 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.