Cevizli Pekmezli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
2.5 su bardağı un
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı pekmez
100 gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Soğuk Şerbet İçin;
3 su bardağı sıcak su
2 su bardağı şeker
Süslemek İçin;
Hindistan cevizi
Cevizli Pekmezli Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce bir kaba sıcak suyu ve şekeri koyup eritene kadar karıştırıp bir kenara bırakalım.
Yanmaz tencereye önce tereyağını alıp eritip ardından sıvı yağı ekleyip unu ilave ediyoruz. Başlıyoruz kavurmaya.
Kokusu çıkıp rengi hafif kahverengine dönünce cevizi ekleyip bir iki defa daha karıştırıp, hazır olan soğuk şerbeti yavaş yavaş döküyoruz. Ve hızlıca çırpma teliyle çırparak topaklanmayı önlüyoruz. Burda dikkat elinizi yakmayın!!.
Şerbeti döktükten sonra pekmezi döküp bir tur daha ocak açıkken pişirip, altını kapatıp beş dakika kadar dinlendiriyoruz.
Daha sonra servis için tabaklama yapıp ikram ediyoruz.
En son ne ile süslemek isterseniz yapabilirsiniz. Benim elimde hindistan cevizi vardı onu serptim. Tadı gayet güzel oldu. Ne çok sert ne çok yapışan kıvamında bir helva .Yapacaklara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun .
Cevizli Pekmezli Un Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2.5 su bardağı un
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı pekmez
100 gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Soğuk Şerbet İçin;
3 su bardağı sıcak su
2 su bardağı şeker
Süslemek İçin;
Hindistan cevizi
Cevizli Pekmezli Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce bir kaba sıcak suyu ve şekeri koyup eritene kadar karıştırıp bir kenara bırakalım.
Yanmaz tencereye önce tereyağını alıp eritip ardından sıvı yağı ekleyip unu ilave ediyoruz. Başlıyoruz kavurmaya.
Kokusu çıkıp rengi hafif kahverengine dönünce cevizi ekleyip bir iki defa daha karıştırıp, hazır olan soğuk şerbeti yavaş yavaş döküyoruz. Ve hızlıca çırpma teliyle çırparak topaklanmayı önlüyoruz. Burda dikkat elinizi yakmayın!!.
Şerbeti döktükten sonra pekmezi döküp bir tur daha ocak açıkken pişirip, altını kapatıp beş dakika kadar dinlendiriyoruz.
Daha sonra servis için tabaklama yapıp ikram ediyoruz.
En son ne ile süslemek isterseniz yapabilirsiniz. Benim elimde hindistan cevizi vardı onu serptim. Tadı gayet güzel oldu. Ne çok sert ne çok yapışan kıvamında bir helva .Yapacaklara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun .
Cevizli Pekmezli Un Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı