Cevizli Pratik Fincan Kadayıfı Tanımı İçin Gereçler
300 gr çiğ kadayıf
150 gr tereyağı
200 gr ezilmiş ceviz
100 gr öğütülmüş antepfıstığı
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Yarım çubuk tarçın
Cevizli Pratik Fincan Kadayıfı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbeti için tencereye su, şeker, tarçın ek edilip ocağa konur. Kaynamaya başlayınca 15 dakika karıştırarak kaynatmaya devam edilir. Müddet sonunda 7-8 damla limon suyu sıkılıp 2 dakika daha kaynatılıp kenara alınır, düzgünce soğutulur.
Kadayıflar bir kasede eritilen tereyağı ile harmanlanır. Fincanın yarısına yağlı kadayıf konur bastırılır, üzerine ceviz serpilir, tekrar kadayıf serilip sıkıştırılır. Fincan tepsiye hafif zıt vurulup kadayıf topu çıkarılır.
Tepsi dolunca 180 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika denetimli olarak kızarana kadar pişirilir.
Kızaran kadayıfın her yerine kepçe ile soğutulmuş şerbet dökülür. 1 – 2 saat üstü açık bekletilir. Afiyet olsun.
Not:Kabuk tarçını şerbet kaynamaya başlayınca, 10 dakika sonra çıkarabilirsiniz.
Cevizli Pratik Fincan Kadayıfı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
300 gr çiğ kadayıf
150 gr tereyağı
200 gr ezilmiş ceviz
100 gr öğütülmüş antepfıstığı
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Yarım çubuk tarçın
Cevizli Pratik Fincan Kadayıfı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbeti için tencereye su, şeker, tarçın ek edilip ocağa konur. Kaynamaya başlayınca 15 dakika karıştırarak kaynatmaya devam edilir. Müddet sonunda 7-8 damla limon suyu sıkılıp 2 dakika daha kaynatılıp kenara alınır, düzgünce soğutulur.
Kadayıflar bir kasede eritilen tereyağı ile harmanlanır. Fincanın yarısına yağlı kadayıf konur bastırılır, üzerine ceviz serpilir, tekrar kadayıf serilip sıkıştırılır. Fincan tepsiye hafif zıt vurulup kadayıf topu çıkarılır.
Tepsi dolunca 180 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika denetimli olarak kızarana kadar pişirilir.
Kızaran kadayıfın her yerine kepçe ile soğutulmuş şerbet dökülür. 1 – 2 saat üstü açık bekletilir. Afiyet olsun.
Not:Kabuk tarçını şerbet kaynamaya başlayınca, 10 dakika sonra çıkarabilirsiniz.
Cevizli Pratik Fincan Kadayıfı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı