Cevizli Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
Bir tutam tuz
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 kahve fincanı su
Aldığı kadar un
İç harcı;
Ceviz
Arası için kaymak;
2 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı süt
Şerbet için;
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Arasına ve üstüne sürmek için;
1 bardak sıvı yağ
150gr tereyağı
Üzeri için;
Rendelenmiş çikolata ( her çeşit olur )
Fıstık
Açmak için;
Nişasta (Ben mısır nişastası kullandım)
Cevizli Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kaymağı hazırladım, o pişerken bir yandan hamur malzemelerini ekleyip azar azar un ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
Üzerini streç filmle 15 dakika dinlendirelim.
20 adet beze yapalım eşit olsun.
Sonrasında tatlı tabağı büyüklüğünde hepsini açtım.
Sonra 2 şer olarak kare borcama göre açtım .
2 tane serdikten sonra tereyağını arasına sürdüm.
Kenarlarını kestiğiniz parçalarıda içine ilave edebilirsiniz.
Ben 2 şer katta onlardan serdim .
Orta kata gelince kaymağı sürdüm .
Cevizleride ilave ettim .
Daha sonra kalan hamurlarıda aynı şekilde sererek tamamladım .
En üste kalan tereyağını döktüm .
170 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz ,yavaş pişmesi önemli.
Bir yandan şerbeti yapıyoruz şerbet soğuk olacak.
Kızardıktan sonra ilk sıcağının çıkmasını bekliyoruz .
15 dakika en az daha sonra süslemek için çikolata rendesi ve fıstık kullandım siz istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz cevizlede süslenebilir. Afiyet olsun
Cevizli Soğuk Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
Bir tutam tuz
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 kahve fincanı su
Aldığı kadar un
İç harcı;
Ceviz
Arası için kaymak;
2 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı süt
Şerbet için;
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Arasına ve üstüne sürmek için;
1 bardak sıvı yağ
150gr tereyağı
Üzeri için;
Rendelenmiş çikolata ( her çeşit olur )
Fıstık
Açmak için;
Nişasta (Ben mısır nişastası kullandım)
Cevizli Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kaymağı hazırladım, o pişerken bir yandan hamur malzemelerini ekleyip azar azar un ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
Üzerini streç filmle 15 dakika dinlendirelim.
20 adet beze yapalım eşit olsun.
Sonrasında tatlı tabağı büyüklüğünde hepsini açtım.
Sonra 2 şer olarak kare borcama göre açtım .
2 tane serdikten sonra tereyağını arasına sürdüm.
Kenarlarını kestiğiniz parçalarıda içine ilave edebilirsiniz.
Ben 2 şer katta onlardan serdim .
Orta kata gelince kaymağı sürdüm .
Cevizleride ilave ettim .
Daha sonra kalan hamurlarıda aynı şekilde sererek tamamladım .
En üste kalan tereyağını döktüm .
170 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz ,yavaş pişmesi önemli.
Bir yandan şerbeti yapıyoruz şerbet soğuk olacak.
Kızardıktan sonra ilk sıcağının çıkmasını bekliyoruz .
15 dakika en az daha sonra süslemek için çikolata rendesi ve fıstık kullandım siz istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz cevizlede süslenebilir. Afiyet olsun
Cevizli Soğuk Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı