Cevizli Un Helvası Tanımı İçin Materyaller
100 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
3 su bardağı sıcak su
Kırılmıştı ceviz
Cevizli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
3 su bardağı sıcak suyun içerisine 2 su bardağı şeker ilave edilip şeker eriyene kadar karıştırılır.
Tencereye margarin ve sıvı yağ eklenir. Margarin eridikten sonra içerisine un ek edilir.
Unun kokusu çıkıp renk aldıktan sonra kırılmış ceviz eklenir.
Un kahve rengini alana kadar kavrulur. Kavrulduktan sonra içerisine şekerli su yavaş yavaş daima karıştırılarak ek edilir.
Kıvam aldıktan sonra ocaktan alınır. Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra kaşık ile hal verilir.
Üzerine toz şeker serpilip servis edilir.
Cevizli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
3 su bardağı sıcak su
Kırılmıştı ceviz
Cevizli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
3 su bardağı sıcak suyun içerisine 2 su bardağı şeker ilave edilip şeker eriyene kadar karıştırılır.
Tencereye margarin ve sıvı yağ eklenir. Margarin eridikten sonra içerisine un ek edilir.
Unun kokusu çıkıp renk aldıktan sonra kırılmış ceviz eklenir.
Un kahve rengini alana kadar kavrulur. Kavrulduktan sonra içerisine şekerli su yavaş yavaş daima karıştırılarak ek edilir.
Kıvam aldıktan sonra ocaktan alınır. Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra kaşık ile hal verilir.
Üzerine toz şeker serpilip servis edilir.
Cevizli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı