Cheeseburger Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
500 gram dana kıyma (tek çekim olsun ki sulu kalsın)
3 tatlı kaşığı hardal
3 tatlı kaşığı pekmez
3 tatlı kaşığı pekmez
3 tatlı kaşığı galeta unu
Tuz ve karabiber
Diğer malzemeler:
2 adet kuru soğan
Marul
Cheddar peyniri
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kuru et
Hamburger ekmeği (fırından hamburger ekmeği olarak alın. paket üründen daha lezzetli)
Cheeseburger Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymamızı ve diğer malzemeleri bir kaba alıp malzemeler özleşinceye kadar iyice yoğuralım. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
2 adet soğanı halka halka doğrayıp 1 tatlı kaşığı şekerle orta ateşte rengi dönünceye kadar karamelize edelim.
Buzdolabından aldığımız kıymamızı dört adet çıkacak şekilde büyük parçalar halinde köfte yapalım. (avcumuzdan büyük olsun).
Oda sıcaklığına gelmiş kıymamızı çok az yağlı ve kızgın tavaya atalım. 3 dk bir yüzü 3 dk diğer yüzü olacak şekilde mühürleyelim. Tavanın altını kısıp orta ateşte içi pişene kadar çevirerek pişirelim. (çok fazla pişirmeyelim suyu içinde kalsın).
Tavadan almadan üzerine cheddar peynirlerini koyup tavanın kapağını kapatalım. Böylece köftenin sıcaklığı ve buharla üzerinde eriyecektir.
Hamburger ekmeklerimizi ortadan ikiye kesip içine marul koyalım. Tavadan aldığımız üzeri peynirli köftemizi koyalım.
Köfte yaptığımız tavaya kuru etlerimizi atıp 2-3 dk kadar çevirelim ve burgerimizin üzerine koyalım. Hamburger ekmeğimizi de üzerine kapatalım. Afiyet olsun.
Cheeseburger Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için:
500 gram dana kıyma (tek çekim olsun ki sulu kalsın)
3 tatlı kaşığı hardal
3 tatlı kaşığı pekmez
3 tatlı kaşığı pekmez
3 tatlı kaşığı galeta unu
Tuz ve karabiber
Diğer malzemeler:
2 adet kuru soğan
Marul
Cheddar peyniri
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kuru et
Hamburger ekmeği (fırından hamburger ekmeği olarak alın. paket üründen daha lezzetli)
Cheeseburger Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymamızı ve diğer malzemeleri bir kaba alıp malzemeler özleşinceye kadar iyice yoğuralım. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
2 adet soğanı halka halka doğrayıp 1 tatlı kaşığı şekerle orta ateşte rengi dönünceye kadar karamelize edelim.
Buzdolabından aldığımız kıymamızı dört adet çıkacak şekilde büyük parçalar halinde köfte yapalım. (avcumuzdan büyük olsun).
Oda sıcaklığına gelmiş kıymamızı çok az yağlı ve kızgın tavaya atalım. 3 dk bir yüzü 3 dk diğer yüzü olacak şekilde mühürleyelim. Tavanın altını kısıp orta ateşte içi pişene kadar çevirerek pişirelim. (çok fazla pişirmeyelim suyu içinde kalsın).
Tavadan almadan üzerine cheddar peynirlerini koyup tavanın kapağını kapatalım. Böylece köftenin sıcaklığı ve buharla üzerinde eriyecektir.
Hamburger ekmeklerimizi ortadan ikiye kesip içine marul koyalım. Tavadan aldığımız üzeri peynirli köftemizi koyalım.
Köfte yaptığımız tavaya kuru etlerimizi atıp 2-3 dk kadar çevirelim ve burgerimizin üzerine koyalım. Hamburger ekmeğimizi de üzerine kapatalım. Afiyet olsun.
Cheeseburger Tarifi Fotoğraflı Yapılışı