Cheesecake Küçük Porsiyonluk Tanımı İçin Materyaller
Alt tabanı için
2 paket burçak bisküvi (Toz haline geçirilmiş)
100 gram eritilmiş tereyağı
Cheese kreması için;
200 gram labne peynir
200 gram kaymak
200 ml çiğ krema
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Çikolatalı sos için;
Benmari yolu eritilen çikolata
Karamel sos için;
1 çay bardağı toz şeker tava da erit
1 yemek kaşığı tereyağ ekle karıştır
200 ml çiğ krema ekle karıştır
Çilekli sos için;
250 gram çilek
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Cheesecake Küçük Porsiyonluk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bisküvi robottan geçir tereyağını erit dök karıştır porsiyon kalıplarına paylaştır.
Diğer bir kapta krema labne kaymak mikserle çırp toz şeker ekle çırp yumurtaları tek tek ekle çırp un, nişasta, vanilya ekle yeterlice çırp porsiyonlara paylaştır.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişir. Fırın ayarınıza nazaran üstü hafif sarı olup kalınlaşınca çabucak alın soğumaya bırakın.
Soslarını ben tek tek hazırladım başka ayrı çeşit olsun diye siz farklıda yapabilirsiniz damak zevkinize bağlı
En son soslarını dökün en az 3 saat dinlensin. Servise hazır afiyet olsun.
Deneyen herkesten tam uyan aldı tanımım labne tadını ağır olunca sevmeyenler tanımıma bir talih verin olağanüstü bir tanım deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.
Not: Bu ortada sevgili arkadaşlar bu tanım ile toplam bu kaplar ile 12 adet çıkardım bilginiz olsun.
Not : Kapları metro marketten aldım fırın kabı.
Cheesecake Küçük Porsiyonluk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Alt tabanı için
2 paket burçak bisküvi (Toz haline geçirilmiş)
100 gram eritilmiş tereyağı
Cheese kreması için;
200 gram labne peynir
200 gram kaymak
200 ml çiğ krema
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Çikolatalı sos için;
Benmari yolu eritilen çikolata
Karamel sos için;
1 çay bardağı toz şeker tava da erit
1 yemek kaşığı tereyağ ekle karıştır
200 ml çiğ krema ekle karıştır
Çilekli sos için;
250 gram çilek
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Cheesecake Küçük Porsiyonluk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bisküvi robottan geçir tereyağını erit dök karıştır porsiyon kalıplarına paylaştır.
Diğer bir kapta krema labne kaymak mikserle çırp toz şeker ekle çırp yumurtaları tek tek ekle çırp un, nişasta, vanilya ekle yeterlice çırp porsiyonlara paylaştır.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişir. Fırın ayarınıza nazaran üstü hafif sarı olup kalınlaşınca çabucak alın soğumaya bırakın.
Soslarını ben tek tek hazırladım başka ayrı çeşit olsun diye siz farklıda yapabilirsiniz damak zevkinize bağlı
En son soslarını dökün en az 3 saat dinlensin. Servise hazır afiyet olsun.
Deneyen herkesten tam uyan aldı tanımım labne tadını ağır olunca sevmeyenler tanımıma bir talih verin olağanüstü bir tanım deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.
Not: Bu ortada sevgili arkadaşlar bu tanım ile toplam bu kaplar ile 12 adet çıkardım bilginiz olsun.
Not : Kapları metro marketten aldım fırın kabı.
Cheesecake Küçük Porsiyonluk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı