Cheesecake Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı Tarifi İçin Malzemeler
600 gram labne
1 kutu sıvı krema(200 ml)
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
Tabanı için;
2,5 paket burçak bisküvi
100 gram tereyağı
Üzeri için;
200 gram çilek
1 paket çilekli jel
Cheesecake Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tatlımızın tabanını yapalım. Bisküvilerimizi rondodan çekelim. Erittiğimiz tereyağı ile karıştıralım.
Kalıbımızı yağlı kağıt ve alimünyum folyo ile kaplayalım.
Yaptığımız bisküvili karışımı dökelim ve bardakla bastırarak düzleyelim.
Tabanımız dinlenirken bizde diğer aşamaya geçelim.
Uygun kabımıza labne ve tozşekeri alalım ve karıştıralım.
İçerisine nişasta ve sıvı kremamızı ekleyip yine karıştıralım.
Sırayla yumurtaları ekleyip her yumurtada karıştıralım.
Hazırladığımız harcı kalıbımıza dökelim.
Fırınımızın alt kısmına tepsi ile şu koyalım.
Tatlımızın kızarmasan beyaz kalması için bu önemli bir etkendir
160 derecelik fırında 35-40 dakika pişirelim. (üzeri hafif kızarması yeterli).
Pişen tatlımızı fırından hemen çıkarmayalım.
Ocağın kapağını yarı açarak 1 saat daha fırında bekletelim.
Tatlımız soğuyunca. Üzerine çilekleri dizelim ve jelatin sosunu hazırlayalım (Ben jeletini pakette yazandan yarım su bardağı suyunu eksik koyarak hazırladım)
Sosumuz soğuyunca üzerine dökelim. Vaktiniz varsa bir gece bekletirseniz daha güzel sonuç alırsınız. Ben yaklaşık iki saat bekletmeme rağmen kıvamı çok güzel olmuştu Afiyet olsun.
Cheesecake Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
600 gram labne
1 kutu sıvı krema(200 ml)
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
Tabanı için;
2,5 paket burçak bisküvi
100 gram tereyağı
Üzeri için;
200 gram çilek
1 paket çilekli jel
Cheesecake Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tatlımızın tabanını yapalım. Bisküvilerimizi rondodan çekelim. Erittiğimiz tereyağı ile karıştıralım.
Kalıbımızı yağlı kağıt ve alimünyum folyo ile kaplayalım.
Yaptığımız bisküvili karışımı dökelim ve bardakla bastırarak düzleyelim.
Tabanımız dinlenirken bizde diğer aşamaya geçelim.
Uygun kabımıza labne ve tozşekeri alalım ve karıştıralım.
İçerisine nişasta ve sıvı kremamızı ekleyip yine karıştıralım.
Sırayla yumurtaları ekleyip her yumurtada karıştıralım.
Hazırladığımız harcı kalıbımıza dökelim.
Fırınımızın alt kısmına tepsi ile şu koyalım.
Tatlımızın kızarmasan beyaz kalması için bu önemli bir etkendir
160 derecelik fırında 35-40 dakika pişirelim. (üzeri hafif kızarması yeterli).
Pişen tatlımızı fırından hemen çıkarmayalım.
Ocağın kapağını yarı açarak 1 saat daha fırında bekletelim.
Tatlımız soğuyunca. Üzerine çilekleri dizelim ve jelatin sosunu hazırlayalım (Ben jeletini pakette yazandan yarım su bardağı suyunu eksik koyarak hazırladım)
Sosumuz soğuyunca üzerine dökelim. Vaktiniz varsa bir gece bekletirseniz daha güzel sonuç alırsınız. Ben yaklaşık iki saat bekletmeme rağmen kıvamı çok güzel olmuştu Afiyet olsun.
Cheesecake Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı