Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Cheesecake tabanı için:
200 gram burçak bisküvi
100 gram eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı süt
Yarım su bardağı fındık (İsteğe bağlı)
Cheesecake hamuru için:
600 gram labne peynir
400 ml sıvı krema
1,5 su bardağı şeker
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım limon suyu (İsteğe bağlı)
Vişne sosu için:
300 gram dondurulmuş vişne
5 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta ( yarım çay bardağı suda çözdürülmüş)
Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak 25 cm’lik kek kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim, daha sonra kalıbımızın dış kenarını alüminyum folyo ile kaplayalım. Bu sırada fırınınızı açın 180 dereceye ısınması gerekiyor.
Cheesecakekimizin tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim. Tereyağını da eriterek rondodan geçirdiğimiz bisküvilerin üzerine süt ve yağımızı ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
Fındık koyacaksanız onu da robotta çekiniz. Kalıbımızın tabanına hazırladığımız harcı bardak ile bastırarak yerleştirelim ve buzdolabına koyarak 10-15 dakika kadar bekletelim.
Bu sırada cheesecakekimizin hamuru için labne peyniri ve kremayı mikserde güzel bir şekilde çırpalım. İçerisine şekeri de ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Yumurtaları tek tek ekleyip güzel bir şekilde çırptıktan sonra üzerine nişastayı, vanilyayı ve limon suyunu da ekleyerek güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
Kek kalıbımızı dolaptan alalım ve fırın tepsisine yerleştirelim. Üzerine hazırladığımız hamuru aktaralım.
Fırın tepsisine ılık su dökelim ve cheesecakekimizi önceden ısıttığımız 180°c fırında 10 dakika kadar pişirelim. Daha sonra sıcaklığı 160°c ye indirelim ve 50 dakika daha pişirmeye devam edelim. Üzeri kızarana kadar ağır ağır pişiyor bu sırada kabarabilir pişince iniyor korkmayın benim ki öyle oldu ve fansız pişirin.
Piştikten sonra fırınımızı kapatalım ve 1 saat kadar fırının kapağını çok az açınız cheesecakekimizin soğumasını bekleyelim.
Bu sırada vişneli sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Dondurulmuş vişneyi uygun bir tencereye alalım, üzerine şekeri ve 1 su bardağı suyu ilave edelim.
Nişastayı yarım çay bardağı suda çözdürelim ve tenceremize ilave edelim. Sosumuzu kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim. Hazırladığımız vişneli sosumuzu soğuyan cheesecakekimizin üzerine gezdirelim.
Eğer vaktiniz varsa cheesecakekinizi 1 gece buzdolabında dinlendirerek, vaktiniz yoksa 2-3 saat dinlendirerek kalıptan çıkartabilir ve servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Cheesecake tabanı için:
200 gram burçak bisküvi
100 gram eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı süt
Yarım su bardağı fındık (İsteğe bağlı)
Cheesecake hamuru için:
600 gram labne peynir
400 ml sıvı krema
1,5 su bardağı şeker
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım limon suyu (İsteğe bağlı)
Vişne sosu için:
300 gram dondurulmuş vişne
5 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta ( yarım çay bardağı suda çözdürülmüş)
Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak 25 cm’lik kek kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim, daha sonra kalıbımızın dış kenarını alüminyum folyo ile kaplayalım. Bu sırada fırınınızı açın 180 dereceye ısınması gerekiyor.
Cheesecakekimizin tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim. Tereyağını da eriterek rondodan geçirdiğimiz bisküvilerin üzerine süt ve yağımızı ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
Fındık koyacaksanız onu da robotta çekiniz. Kalıbımızın tabanına hazırladığımız harcı bardak ile bastırarak yerleştirelim ve buzdolabına koyarak 10-15 dakika kadar bekletelim.
Bu sırada cheesecakekimizin hamuru için labne peyniri ve kremayı mikserde güzel bir şekilde çırpalım. İçerisine şekeri de ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Yumurtaları tek tek ekleyip güzel bir şekilde çırptıktan sonra üzerine nişastayı, vanilyayı ve limon suyunu da ekleyerek güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
Kek kalıbımızı dolaptan alalım ve fırın tepsisine yerleştirelim. Üzerine hazırladığımız hamuru aktaralım.
Fırın tepsisine ılık su dökelim ve cheesecakekimizi önceden ısıttığımız 180°c fırında 10 dakika kadar pişirelim. Daha sonra sıcaklığı 160°c ye indirelim ve 50 dakika daha pişirmeye devam edelim. Üzeri kızarana kadar ağır ağır pişiyor bu sırada kabarabilir pişince iniyor korkmayın benim ki öyle oldu ve fansız pişirin.
Piştikten sonra fırınımızı kapatalım ve 1 saat kadar fırının kapağını çok az açınız cheesecakekimizin soğumasını bekleyelim.
Bu sırada vişneli sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Dondurulmuş vişneyi uygun bir tencereye alalım, üzerine şekeri ve 1 su bardağı suyu ilave edelim.
Nişastayı yarım çay bardağı suda çözdürelim ve tenceremize ilave edelim. Sosumuzu kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim. Hazırladığımız vişneli sosumuzu soğuyan cheesecakekimizin üzerine gezdirelim.
Eğer vaktiniz varsa cheesecakekinizi 1 gece buzdolabında dinlendirerek, vaktiniz yoksa 2-3 saat dinlendirerek kalıptan çıkartabilir ve servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı