Cheeskek Tanımı İçin Gereçler
2 paket burçak büsküvi
1 bardak çiğ fındık
125 gram margarin
400gr labne
200 gram krema
3 yumurta
1 bardak şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Üzeri İçin
Yarım kilo çilek
Yarım bardak şeker
2 kaşık nişasta
Cheeskek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bisküvileri ve fındığı robotta çekelim yoğurma kabına alıp eritilmiş margarinle bir harç yapalım kelepçeli fırın kabına yağlı kağıt serip harcı bardak yardımıyla uygunca ezelim sonra fırın kabını buzdolabında dinlendirelim.
Labneyi karıştırma kabında şeker eriyene karıştıralım üzerine nişasta ve kremayı ekleyelim yumurtaları teker teker ekleyin.
En son vanilyalı ekleyelim dolaptaki kelepçeli kabı çıkartıp bu karışımı üzerine dökelim 180 derece fırında pişirelim. Çilekleri blendırlayalım üzerine şeker ve nişastayı ekleyip pişirelim jöle kıvamı elde etmeliyiz.
Harç pişerken fırının içine bir kapta sıcak su bırakalım ve karışım pişince fırının ağzını açık bırakalım birden çıkarılınca karışım çatlayabilir.
2 paket burçak büsküvi
1 bardak çiğ fındık
125 gram margarin
400gr labne
200 gram krema
3 yumurta
1 bardak şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Üzeri İçin
Yarım kilo çilek
Yarım bardak şeker
2 kaşık nişasta
Cheeskek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bisküvileri ve fındığı robotta çekelim yoğurma kabına alıp eritilmiş margarinle bir harç yapalım kelepçeli fırın kabına yağlı kağıt serip harcı bardak yardımıyla uygunca ezelim sonra fırın kabını buzdolabında dinlendirelim.
Labneyi karıştırma kabında şeker eriyene karıştıralım üzerine nişasta ve kremayı ekleyelim yumurtaları teker teker ekleyin.
En son vanilyalı ekleyelim dolaptaki kelepçeli kabı çıkartıp bu karışımı üzerine dökelim 180 derece fırında pişirelim. Çilekleri blendırlayalım üzerine şeker ve nişastayı ekleyip pişirelim jöle kıvamı elde etmeliyiz.
Harç pişerken fırının içine bir kapta sıcak su bırakalım ve karışım pişince fırının ağzını açık bırakalım birden çıkarılınca karışım çatlayabilir.