Chicken Curry Tanımı İçin Materyaller
400gr tavuk eti
Cherry domatesi yahut 1 domates
200gr krema
200ml hindistan cevizi sütü (Yoksa olağan sütte kullanabilirsiniz)
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı köri tozu
1 çay kaşığı zerdeçal tozu
1 çay kaşığı domates salçası
Tuz ve biraz karabiber
Chicken Curry Tanımı Yapılışı
Evvel etleri küçük küçük doğrayıp, tavada kızartıyoruz.
Bir diş sarımsağı kesip tavaya ekliyoruz.
Akabinde küp küp doğradığımız soğanı ek ediyor ve biraz kavuruyoruz.
Kızaran etlerimize körü tozunu serpiyoruz ve 2-3dk pişiriyoruz.
Cherry domateslerini yahut küp küp doğradığımız bir adet domatesi tavaya ekliyoruz.
Krema ve sütü ekliyor yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz.
Bu sırada bir çay kaşığı domates salçasını da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Bir çay kaşığı zerdeçal tuz ve biraz kara biber.
Tabanı yanmaması için kısık ateşte ortada karıştırarak pişirmenizi tavsiye ederim.
Ben yanına basmati pirincinden pilav yaptım.
400gr tavuk eti
Cherry domatesi yahut 1 domates
200gr krema
200ml hindistan cevizi sütü (Yoksa olağan sütte kullanabilirsiniz)
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı köri tozu
1 çay kaşığı zerdeçal tozu
1 çay kaşığı domates salçası
Tuz ve biraz karabiber
Chicken Curry Tanımı Yapılışı
Evvel etleri küçük küçük doğrayıp, tavada kızartıyoruz.
Bir diş sarımsağı kesip tavaya ekliyoruz.
Akabinde küp küp doğradığımız soğanı ek ediyor ve biraz kavuruyoruz.
Kızaran etlerimize körü tozunu serpiyoruz ve 2-3dk pişiriyoruz.
Cherry domateslerini yahut küp küp doğradığımız bir adet domatesi tavaya ekliyoruz.
Krema ve sütü ekliyor yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz.
Bu sırada bir çay kaşığı domates salçasını da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Bir çay kaşığı zerdeçal tuz ve biraz kara biber.
Tabanı yanmaması için kısık ateşte ortada karıştırarak pişirmenizi tavsiye ederim.
Ben yanına basmati pirincinden pilav yaptım.