Çi Börek (Sembusek) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
4.5 su bardağı un (Yetmezse daha ekleyin)
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin
500 gram kıyma
1 soğan
Tuz
Karabiber
Çi Börek (Sembusek) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvı yağ su maya tuzu karıştıralım üzerine unu ekleyip yoğuralım.
20 dakika mayalanmaya bırakalım.
Eti kavuralım baharatları ekleyelim.
Daha sonra hamuru bezeler haline getirelim.
Oklava yardımıyla açalım içine eti koyup d biçiminde katlayalım. Hepsini bu türlü yapalım.
Daha sonra tek tek kızgın yağda kızartalım önlü artlı. Afiyet olsuunn,
Hamuru İçin
4.5 su bardağı un (Yetmezse daha ekleyin)
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin
500 gram kıyma
1 soğan
Tuz
Karabiber
Çi Börek (Sembusek) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvı yağ su maya tuzu karıştıralım üzerine unu ekleyip yoğuralım.
20 dakika mayalanmaya bırakalım.
Eti kavuralım baharatları ekleyelim.
Daha sonra hamuru bezeler haline getirelim.
Oklava yardımıyla açalım içine eti koyup d biçiminde katlayalım. Hepsini bu türlü yapalım.
Daha sonra tek tek kızgın yağda kızartalım önlü artlı. Afiyet olsuunn,