Çi (Çiğ) Börek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Çi (Çiğ) Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı sirke
İç harcı için:
300 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı su
Kızartmak için
1 su bardağı sıvı yağ

Çi (Çiğ) Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabın içerisine unu koyun. Sirkeyi ve tuzu ilave edin.
Azar azar suyunu ekleyip yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz nemli bir bez ile kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin.
İç harcı için; soğanı çok ince ve minik bir şekilde doğrayın.
Derin bir kabın içerisine kıyma, tuz, karabiber, pul biber ve soğanı koyup hepsini birlikte karıştırın.
Ardından suyu ilave edin ve yoğurun. Sulu bir harç elde edin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.
Unlanmış tezgahın üzerinde merdane ile servis tabağı büyüklükte açın.
Açtığınız hamurun yarısına iç harçtan koyup dağıtın ve sonra diğer tarafını kapatın.
Açılmaması için kenarlarına iyice bastırın.
Derin bir tavaya yağı koyup kızdırın.
Kızan yağa börekleri koyun ve iç harcının pişmesi için çok kısık ateşte arkalı önlü kızartın.
Kızaran böreği çıkarıp fazla yağını süzdürün ve havlu peçetenin üstüne koyup yağını çektirin.
Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Çi (Çiğ) Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tatarların Meşhur Çi Börek (Çiğ Börek) Tanımı İçin Materyaller Hamur İçin 4 su bardağı un 1,5 su bardağı su 1,5 yemek kaşığı sıvıyağ 1,5 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz İç Harcı İçin 250 gram kıyma (1 çorba kasesi) 1 büyük soğan rendesi 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Çi Börek Tanımı İçin Gereçler Hamuru için 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı sirke Yarım çay kaşığı tuz Su İç harcı için 250 gram orta yağlı kıyma 1 soğan Karabiber Pulbiber Tuz Yarım çay bardağı su Çi Börek Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Hamur için un tuz ve sirkeyi bir kaba alın yavaşça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Çiğ Börek (Çi Börek) Tanımı İçin Materyaller Hamur materyali; 1 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt Yarim su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İç harç gereci; 250 gram kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay bardağı su 1 adet soğan Çiğ Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Çi Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı ılık su 1,5 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar da un 1 kaşık sirke İç malzeme; 250 gram kıyma 1 adet rendelenmiş soğan karabiber Tuz Yarım çay bardağı su Çi Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İç harç için tüm malzemeleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Çi Börek Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı su 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı sirke 2 tatlı kaşığı tuz 5.5 su bardağı un İç harcı için; 540 gram kıyma 1 küçük uzunluk rendelenmiş patates 1 orta uzunluk rendelenmiş soğan 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz 1 su bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt