Çiçek Ekmek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Çiçek Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
3,5 su bardağı un
1 paket instant maya ya da yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı
Üzerine
1 çorba kaşığı kadar yoğurt
Susam, çörek otu

Çiçek Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir yoğurma kabına unu koyuyoruz ve ortasını havuz şeklinde açıyoruz.
Havuz şeklinde açtığımız yere maya, toz şekeri ve tuz eklenerek, üzerine ılık su koyulur. Elde malzemeler iyice eritilir. Daha sonra yavaş yavaş kenarlarından un alarak hamur yoğurulmaya başlanır.
Hamuru yoğururken tüm malzemelerin özdeleşmiş olması gerekmektedir. Ne kadar uzun yoğurursanız o kadar iyi olacaktır. Hamurumuz poğaça hamurundan daha yumuşak olacaktır.
1 yemek kaşığı un ile hamuru iyice toparlıyoruz. Toparlanan hamura 1 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zetinyağı ile tekrar iyice yoğuruyoruz.
Hamur elden ayrılır kıvama gelecektir. Hamurun üzeri örtülüp, 40 dakika mayalandırılır.
Mayalanan hamuru, hafif unlanmış tezgaha alıp, fazla unlamadan, 8 eşit parçaya bölüyoruz.
24 cm’lik bir kalıba alıp (Kelepçeli kek kalıbı, küçük yuvarlak borcam ya da herhangi bir kalıba) altına yağlı kağıt seriyoruz.
Bezeleri 1 tane ortasına, 7 tanesi de kenarlara gelecek şekilde (Çiçek şeklinde olacak) diziyoruz.
Tepsideki bezelerin üzeri temiz bir örtü ile örtülüp, 30-40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Ortama göre mayalanma süresi değişiklik gösterebilir.
Mayalanan bezelerin üzerlerine yoğurt sürüyoruz. Eğer yoğurdunuz cıvık ise güzelce karıştırıp sürebilirsiniz, fakat katı ile su ile biraz açabilirsiniz.
Son olarak bezelerin üzerine çörek otu, susam serpip, fırına koyuyoruz. Fırının en altına da, çelik bir kapta su koyuyoruz ki ekmeklerimiz daha güzel pişssin. Ekmekler nemli ortada pişmeyi severler.
200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakikada pişecektir.
Ekmekler pişerken, temiz bir fısfısın içine koyduğumuz suyu, 1 -2 defa ekmeklerin üzerine azar azar sıkıyoruz.
Pişen ekmekleri, fırın sıcaklığını attıktan sonra temiz bir beze sarıyoruz. Ilındıktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun
Çiçek Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Küçük Somun Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 3,5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 su bardağı ılık su 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket instant maya Toparlamak için; Tepeleme 1 yemek kaşığı un Üzerine; 1 yemek kaşığı süt Susam, çörekotu Küçük Somun Ekmek Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Çiçek Ekmek Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 çay bardağı ılık süt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1,5 tatlı kaşığı instant kuru maya yahut yaş mayanın yarısı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz Un Çiçek Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unu denetimli olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Mini Taş Fırın Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler 1 paket instant maya ya da yarım paket yaş maya ya da 1 çorba kaşığı kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı+1 kahve fincanı kadar ılık su 6 su bardağı un Mini Taş Fırın Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Çiçek Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Kullandığım bardak ölçüm 220ml su bardağı 150 ml çay bardağı 4 su bardağı un 1 çay bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 adet instant maya veya yarım yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker Çiçek Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Çiçek Ekmek Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 paket yaş maya 2 adet küp şeker 1 tatlı kaşığı tuz 3- 3/5 su bardağı un Çiçek Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tüm malzemeyi karıştırıp bir saat mayalanması için bekletiyoruz. Mayalanan hamurun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
Üst Alt