Çiçek Ekmek Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
2 adet küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3- 3/5 su bardağı un
Çiçek Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm malzemeyi karıştırıp bir saat mayalanması için bekletiyoruz.
Mayalanan hamurun üzerine biraz bastırıp içerisindeki havanın çıkmasını sağlıyoruz.
Daha sonra hamuru tezgahın üstünde rulo haline getirip 7 eşit bezeye bölüp elimizle yuvarlayarak yüksek kenarlı bir kalıba çiçek formu vererek hamurlarımızı diziyoruz.
Yarım saat kadar da bu formda mayalanma sağlıyoruz.
Mayalanan çiçek ekmeklerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpip 180 derecede ekmeklerimizi pişiriyoruz.
Çiçek Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
2 adet küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3- 3/5 su bardağı un
Çiçek Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm malzemeyi karıştırıp bir saat mayalanması için bekletiyoruz.
Mayalanan hamurun üzerine biraz bastırıp içerisindeki havanın çıkmasını sağlıyoruz.
Daha sonra hamuru tezgahın üstünde rulo haline getirip 7 eşit bezeye bölüp elimizle yuvarlayarak yüksek kenarlı bir kalıba çiçek formu vererek hamurlarımızı diziyoruz.
Yarım saat kadar da bu formda mayalanma sağlıyoruz.
Mayalanan çiçek ekmeklerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpip 180 derecede ekmeklerimizi pişiriyoruz.
Çiçek Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı