Çiçek Ekmek Tanımı İçin Materyaller
1 Adet İçin (Su bardağımın ölçüsü 200ml)
Hamuru İçin
Yarım paket yaş maya yada 1 paket toz maya
1,5 su bardağı ılık su (300ml)
3 su bardağı dolusu un (450g)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Susam
Çekirdek içi
Peynir
Haşhaş vs
Çiçek Ekmek Tanımı Yapılışı
Hamur için gerekli gereçleri bir kaba alıp yoğurun ve biraz ele yapışan bir hamur elde edin.
Biraz un ile toparlayın 45 dakika kadar mayalandırın.
Akabinde hamuru unladığınız tezgahın üzerine alıp 8 eşit beze yapın.
Fırın kağıdı serdiğiniz tepsinin ortasına bir tane bezeyi yerleştirip kenarlarınıda aralıklı olacak formda kalan bezeleri yerleştirin.
Üzerini kapatıp 30dk kadar tepside mayalandırın. Daha sonra yumurta sarısını süt ile çırpıp üzerine sürün.
Üzerine istediğiniz üzere susam, peynir, haşhaş vs. Serpin. Evvelce ısıtılmış fırında 200 derece alt üst ayarda 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!!!.
1 Adet İçin (Su bardağımın ölçüsü 200ml)
Hamuru İçin
Yarım paket yaş maya yada 1 paket toz maya
1,5 su bardağı ılık su (300ml)
3 su bardağı dolusu un (450g)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Susam
Çekirdek içi
Peynir
Haşhaş vs
Çiçek Ekmek Tanımı Yapılışı
Hamur için gerekli gereçleri bir kaba alıp yoğurun ve biraz ele yapışan bir hamur elde edin.
Biraz un ile toparlayın 45 dakika kadar mayalandırın.
Akabinde hamuru unladığınız tezgahın üzerine alıp 8 eşit beze yapın.
Fırın kağıdı serdiğiniz tepsinin ortasına bir tane bezeyi yerleştirip kenarlarınıda aralıklı olacak formda kalan bezeleri yerleştirin.
Üzerini kapatıp 30dk kadar tepside mayalandırın. Daha sonra yumurta sarısını süt ile çırpıp üzerine sürün.
Üzerine istediğiniz üzere susam, peynir, haşhaş vs. Serpin. Evvelce ısıtılmış fırında 200 derece alt üst ayarda 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!!!.