Çiçek Poğaça Gevrekliğine Hayran Kalacaksınız Tanımı İçin Gereçler
125 gram margarin
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (Sarısı üstüne beyazı hamura)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı tepeleme rendelenmiş kaşar
1 paket yaş maya yahut kuru maya
Aldığı kadar un (Ele yapışan yumuşak bir hamur
Üzerine
Yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
Susam
Çiçek Poğaça Gevrekliğine Hayran Kalacaksınız Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle cezvemize sütümüzü alıyoruz ocağa koyuyoruz sıcağa yakın olunca içine toz şekeri ilave edip karıştırıyoruz eriyen şeker üzerine mayamızı ek edip, karıştırıyoruz ağzını kapatıp 5 dakika kadar köpürmesini bekliyoruz.
Sonra yoğurma kabına sıvı yağ yumurta akı tuz suyu, alıp köpüren mayamızı ile birlikte karıştırıyoruz sonra unumuzu yavaş yavaş ek ederek yoğuruyoruz ele yapışan yumuşak bir hamur elde edince ağzını kapatıp 30 dakika dinlendiriyoruz.
Daha sonra bezeler alıyoruz hamurumuzu tatlı tabağı, büyüklüğünde açıyoruz tırtıklı kesecek ile uç tarafına çizikler atıyoruz başka uç kısmına kaşarı koyuyoruz kapatıyoruz.
Daha sonra yuvarlıyoruz uzunlamasına sonra birleştiriyoruz simit üzere tepsiye dizip 15 dakika tepsi mayalanması yapıyoruz.
Daha sonra söndürmeden üzerine yumurta sarısı pekmez karışım sürüp susam serpiştiriyoruz evvelce ısıtılmış 190derecede kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
125 gram margarin
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (Sarısı üstüne beyazı hamura)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı tepeleme rendelenmiş kaşar
1 paket yaş maya yahut kuru maya
Aldığı kadar un (Ele yapışan yumuşak bir hamur
Üzerine
Yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
Susam
Çiçek Poğaça Gevrekliğine Hayran Kalacaksınız Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle cezvemize sütümüzü alıyoruz ocağa koyuyoruz sıcağa yakın olunca içine toz şekeri ilave edip karıştırıyoruz eriyen şeker üzerine mayamızı ek edip, karıştırıyoruz ağzını kapatıp 5 dakika kadar köpürmesini bekliyoruz.
Sonra yoğurma kabına sıvı yağ yumurta akı tuz suyu, alıp köpüren mayamızı ile birlikte karıştırıyoruz sonra unumuzu yavaş yavaş ek ederek yoğuruyoruz ele yapışan yumuşak bir hamur elde edince ağzını kapatıp 30 dakika dinlendiriyoruz.
Daha sonra bezeler alıyoruz hamurumuzu tatlı tabağı, büyüklüğünde açıyoruz tırtıklı kesecek ile uç tarafına çizikler atıyoruz başka uç kısmına kaşarı koyuyoruz kapatıyoruz.
Daha sonra yuvarlıyoruz uzunlamasına sonra birleştiriyoruz simit üzere tepsiye dizip 15 dakika tepsi mayalanması yapıyoruz.
Daha sonra söndürmeden üzerine yumurta sarısı pekmez karışım sürüp susam serpiştiriyoruz evvelce ısıtılmış 190derecede kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.