Çift Renkli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
125 gram margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un gerekirse yarım bardak ek edilebilir
İsteğe bağlı damla çikolata
Çift Renkli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Birinci olarak bir kabin içerisine margarinle pudra şekerini alıp mikser yardımıyla çırpıyoruz yada elimizle uygunca karıştırıyoruz.
Sonra üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı koyup tekrar düzgünce karıştırıp akabinde vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karışıyoruz.
Üzerine azar azar unu ekleyip denetimli bir formda yoğuruyoruz.
Ele yapışmayan hamurunuzdan bir kesim ayırıp içerisine kakaoyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Son olarak beyaz hamurumuzdan alıp içerisine bir ölçü kakaolu karışımdan koyup avucumuzla yuvarlayalım yada siz istediğiniz biçimi verebilirsiniz.
Üzerine ben damla çikolata ekledim şayet siz isterseniz pişirdikten sonra üzerine benmari çikolata eritebilirsiniz.
180 c fırında 15 dakika da pişirebilirsiniz denetimli olsun şimdiden sizlere afiyet olsun.
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
125 gram margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un gerekirse yarım bardak ek edilebilir
İsteğe bağlı damla çikolata
Çift Renkli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Birinci olarak bir kabin içerisine margarinle pudra şekerini alıp mikser yardımıyla çırpıyoruz yada elimizle uygunca karıştırıyoruz.
Sonra üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı koyup tekrar düzgünce karıştırıp akabinde vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karışıyoruz.
Üzerine azar azar unu ekleyip denetimli bir formda yoğuruyoruz.
Ele yapışmayan hamurunuzdan bir kesim ayırıp içerisine kakaoyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Son olarak beyaz hamurumuzdan alıp içerisine bir ölçü kakaolu karışımdan koyup avucumuzla yuvarlayalım yada siz istediğiniz biçimi verebilirsiniz.
Üzerine ben damla çikolata ekledim şayet siz isterseniz pişirdikten sonra üzerine benmari çikolata eritebilirsiniz.
180 c fırında 15 dakika da pişirebilirsiniz denetimli olsun şimdiden sizlere afiyet olsun.