Çift Renkli Yumuşak Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 2 su bardağı un ( kontrollü olarak ekleyin )
Kakaolu kısmı için;
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
Süslemek için;
Badem
Çift Renkli Yumuşak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kekimizi hazırlamak için karıştırma kabımıza 3 adet yumurta ve şekeri koyup beyazlaşıp köpürünceye kadar yaklaşık 5-6 dk çırpıyoruz.
Beyazlaşıp köpürdükten sonra içerisine süt, sıvı yağını ilave ederek tekrar bir miktar çırpıyoruz.
Çırptıktan sonra vanilya, kabartma tozunu ve yaklaşık 2 su bardağı unuda ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Un miktarı yumurtanın büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre değişebilir. Bu yüzden unu yavaş yavaş ilave ederek çırpalım.
Kek hamurunun kıvamını ayarladıktan sonra yarısını ayrı bir kabın içerisine alıyoruz ve diğer kalan yarısının içine süt ve kakaomuzu ilave edip tekrar çırpıyoruz.
Kek kalıbımızın tabanını margarin veya sıvı yağ ile heryerini yağlıyoruz.
Yağladığımız kalıbın içerisine kek hamurumuzu aynı anda boşaltıyoruz. Kekimizin daha düzgün bir şekilde kabarması için kalıbı tezgaha birkaç kez vurarak hava kabarcıklarını çıkartıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda 20 – 25 dk kontrollü olarak pişirelim. Kekimiz piştikten sonra isteğe göre çikolata sosuyla da süsleyebilirsiniz.
Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun
Çift Renkli Yumuşak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 2 su bardağı un ( kontrollü olarak ekleyin )
Kakaolu kısmı için;
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
Süslemek için;
Badem
Çift Renkli Yumuşak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kekimizi hazırlamak için karıştırma kabımıza 3 adet yumurta ve şekeri koyup beyazlaşıp köpürünceye kadar yaklaşık 5-6 dk çırpıyoruz.
Beyazlaşıp köpürdükten sonra içerisine süt, sıvı yağını ilave ederek tekrar bir miktar çırpıyoruz.
Çırptıktan sonra vanilya, kabartma tozunu ve yaklaşık 2 su bardağı unuda ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Un miktarı yumurtanın büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre değişebilir. Bu yüzden unu yavaş yavaş ilave ederek çırpalım.
Kek hamurunun kıvamını ayarladıktan sonra yarısını ayrı bir kabın içerisine alıyoruz ve diğer kalan yarısının içine süt ve kakaomuzu ilave edip tekrar çırpıyoruz.
Kek kalıbımızın tabanını margarin veya sıvı yağ ile heryerini yağlıyoruz.
Yağladığımız kalıbın içerisine kek hamurumuzu aynı anda boşaltıyoruz. Kekimizin daha düzgün bir şekilde kabarması için kalıbı tezgaha birkaç kez vurarak hava kabarcıklarını çıkartıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda 20 – 25 dk kontrollü olarak pişirelim. Kekimiz piştikten sonra isteğe göre çikolata sosuyla da süsleyebilirsiniz.
Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun
Çift Renkli Yumuşak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı