Çiğ Börek (Patatesli) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
2.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağından biraz az su
İç Harcı İçin
4 orta uzunluk patates
Karabiber
Tuz
Kaşık ucuyla margarin
2 yemek kaşığı süt
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Çiğ Börek (Patatesli) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurumuz için unu sirkeyi kabartma tozu ve tuzu bir kaba alıp yavaş yavaş su ekleyerek sert kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
Hamur ne kadar sert olursa börek o kadar çıtır oluyor. Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Bu esnada patatesleri haşlayıp suyunu süzüp çatalla ezip bir yandan süt margarin ve tuz karabiber ekleyerek iç harcı hazırlıyoruz.
Dinlenen hamurumuzu yaklaşık 14-15 modüle bölüp yuvarlayıp un yardımıyla açıyoruz.
İçerisine patatesli harçtan koyup katlayıp çatal yardımıyla yapıştırıyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Hamuru İçin
2.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağından biraz az su
İç Harcı İçin
4 orta uzunluk patates
Karabiber
Tuz
Kaşık ucuyla margarin
2 yemek kaşığı süt
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Çiğ Börek (Patatesli) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurumuz için unu sirkeyi kabartma tozu ve tuzu bir kaba alıp yavaş yavaş su ekleyerek sert kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
Hamur ne kadar sert olursa börek o kadar çıtır oluyor. Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Bu esnada patatesleri haşlayıp suyunu süzüp çatalla ezip bir yandan süt margarin ve tuz karabiber ekleyerek iç harcı hazırlıyoruz.
Dinlenen hamurumuzu yaklaşık 14-15 modüle bölüp yuvarlayıp un yardımıyla açıyoruz.
İçerisine patatesli harçtan koyup katlayıp çatal yardımıyla yapıştırıyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun.