SoruCevap
Yeni Üye
Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kıymalı iç için:
500 gram kıyma
3 adet soğan
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
Yeteri kadar sıvı yağ
Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, yoğurt, sirkeyi uygunca karıştırıyoruz.
Un ve tuz ekleyip yoğuruyoruz.
Ayrı bir kapta kıyma, küp küp doğranmış soğan, tuz, su, karabiberi yoğuruyoruz.
Birer saat dinlendiriyoruz.
Hamurları top top yapıyoruz.
Un ile birlikte açıyoruz.
Bir yarısına kıymalı iç koyup kenarlarına çatal ile bastırıp kapatıyoruz.
Tavada sıvı yağ ile çevirerek kızartıyoruz.
Afiyet olsun.
Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kıymalı iç için:
500 gram kıyma
3 adet soğan
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
Yeteri kadar sıvı yağ
Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, yoğurt, sirkeyi uygunca karıştırıyoruz.
Un ve tuz ekleyip yoğuruyoruz.
Ayrı bir kapta kıyma, küp küp doğranmış soğan, tuz, su, karabiberi yoğuruyoruz.
Birer saat dinlendiriyoruz.
Hamurları top top yapıyoruz.
Un ile birlikte açıyoruz.
Bir yarısına kıymalı iç koyup kenarlarına çatal ile bastırıp kapatıyoruz.
Tavada sıvı yağ ile çevirerek kızartıyoruz.
Afiyet olsun.
Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı