Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sirke
Kıymalı iç için;
300 gram kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı su
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvı yağ
Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle; kıymalı içimizi hazırlayalım. Uygun bir kabın içerisine kıyma, rendelenmiş kuru soğan, karabiber, tuz ve yarım çay bardağı suyu koyup karıştıralım.
Kıymalı harcın sulu olmasına dikkat edelim. Sulu olmasının amacı daha rahat bir şekilde açılan hamurun üzerine yayılması.
Şimdide hamurumuzu yoğuralım; hamur için gerekli tüm malzemeleri ekleyip yoğuralım, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
Hamurdan 8 adet pazı yapalım herbirini servis tabağı büyüklüğünde açalım yarı kısmına kıymalı harçtan kaşık yardımıyla yayalım.
Diğer kısmını üzerine kapatıp d şekli verelim. Kenar kısmını iyice parmak uçlarıyla batıralım ki kızartırken açılma yapmasın.
8 pazının hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra kızdırdığımız yağda arkalı önlü kızartalım. Afiyet olsun.
Çiğ Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sirke
Kıymalı iç için;
300 gram kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı su
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvı yağ
Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle; kıymalı içimizi hazırlayalım. Uygun bir kabın içerisine kıyma, rendelenmiş kuru soğan, karabiber, tuz ve yarım çay bardağı suyu koyup karıştıralım.
Kıymalı harcın sulu olmasına dikkat edelim. Sulu olmasının amacı daha rahat bir şekilde açılan hamurun üzerine yayılması.
Şimdide hamurumuzu yoğuralım; hamur için gerekli tüm malzemeleri ekleyip yoğuralım, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
Hamurdan 8 adet pazı yapalım herbirini servis tabağı büyüklüğünde açalım yarı kısmına kıymalı harçtan kaşık yardımıyla yayalım.
Diğer kısmını üzerine kapatıp d şekli verelim. Kenar kısmını iyice parmak uçlarıyla batıralım ki kızartırken açılma yapmasın.
8 pazının hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra kızdırdığımız yağda arkalı önlü kızartalım. Afiyet olsun.
Çiğ Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı