Çiğ Börek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Göz kararı su (10 dakika dinlendiriyoruz)
İç Harcı İçin
200 gram kıyma
1 tane soğan
Karabiber
Kekik
Tuz
Kızartmak İçin
Sıvı yağ
Çiğ Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kaba elenmiş unu alıyoruz ortasına çukur açıp tuzu ekliyoruz unla tuzu harmanlıyoruz.
Daha sonra yavaş yavaş suyu ekleyip yoğuruyoruz ne çok sert ne çok yumuşak olmayacak biçimde yoğurup 10 dakika dinleniyor.
İç harcı için kıymamızı yıkayıp bir kaba alıyoruz akabinde 1 adet soğanı rendeliyoruz tuz karabiber kekik ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz yeterlice materyaller özleşecek.
Hamurumuzu küçük bezelere ayırıp merdaneyle açıp iç harcımızı koyuyoruz kızgın yağda pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun
Hamuru İçin
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Göz kararı su (10 dakika dinlendiriyoruz)
İç Harcı İçin
200 gram kıyma
1 tane soğan
Karabiber
Kekik
Tuz
Kızartmak İçin
Sıvı yağ
Çiğ Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kaba elenmiş unu alıyoruz ortasına çukur açıp tuzu ekliyoruz unla tuzu harmanlıyoruz.
Daha sonra yavaş yavaş suyu ekleyip yoğuruyoruz ne çok sert ne çok yumuşak olmayacak biçimde yoğurup 10 dakika dinleniyor.
İç harcı için kıymamızı yıkayıp bir kaba alıyoruz akabinde 1 adet soğanı rendeliyoruz tuz karabiber kekik ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz yeterlice materyaller özleşecek.
Hamurumuzu küçük bezelere ayırıp merdaneyle açıp iç harcımızı koyuyoruz kızgın yağda pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun