Çiğ Köfte (Etsiz) Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı ince köftelik bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 adet büyük kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet domates
2 yemek kaşığı acı biber salçası (tatlı da olur)
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı acı pul biber
1 yemek kaşığı tatlı pul biber
2 yemek kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sumak (benimkinin tadı yoğun olduğundan az kullandım)
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Tuz
1 çay bardağından biraz fazla zeytin yağı
10-15 dal maydanoz
Çiğ Köfte (Etsiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 3 bardak köftelik bulguru 1,5 bardak sıcak su ile ıslatıp üstünü kapatalım ve yarım saat kadar şişmesi için bekletelim.
O sırada diğer malzemeleri hazırlayalım.
1 adet soğanı rendeleyelim ve suyunu süzelim.
Soğanın acı suyunu süzerseniz daha lezzetli bir sonuç alırsınız.
Daha sonra sarımsak ve domatesleri de rendeleyelim ve yoğurma tepsisinin bir kenarına alalım.
Ardından nar ekşisi, salça ve baharatları ekleyelim. Biz çiğköfteyi acılı sevdiğimiz için acı baharatları biraz fazla tercih ediyoruz. Acı sevmiyorsanız miktarı azaltmanızı öneririm. Tamamen damak zevkinize kalmış
Şişen bulgurları da yoğurma tepsisine alalım ve bütün malzemeler birbirine iyice karışana kadar yoğuralım.
Yoğurma esnasında su ilave etmeniz gerekirse azar azar ilave edebilirsiniz ama gerektiğinden fazlasını koymayın.
En az yarım saat kadar yoğurmanızı öneririm ne kadar çok yoğurabilirseniz o kadar yumuşak, lezzetli olur.
Çiğköfte istediğiniz kıvama gelince zeytinyağı ve maydanozları da ekleyip tekrar 5 dakika daha yoğuralım.
Ardından servis edebilirsiniz. Umarım beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun yorumlarınızı bekliyorum
Çiğ Köfte (Etsiz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı ince köftelik bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 adet büyük kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet domates
2 yemek kaşığı acı biber salçası (tatlı da olur)
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı acı pul biber
1 yemek kaşığı tatlı pul biber
2 yemek kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sumak (benimkinin tadı yoğun olduğundan az kullandım)
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Tuz
1 çay bardağından biraz fazla zeytin yağı
10-15 dal maydanoz
Çiğ Köfte (Etsiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 3 bardak köftelik bulguru 1,5 bardak sıcak su ile ıslatıp üstünü kapatalım ve yarım saat kadar şişmesi için bekletelim.
O sırada diğer malzemeleri hazırlayalım.
1 adet soğanı rendeleyelim ve suyunu süzelim.
Soğanın acı suyunu süzerseniz daha lezzetli bir sonuç alırsınız.
Daha sonra sarımsak ve domatesleri de rendeleyelim ve yoğurma tepsisinin bir kenarına alalım.
Ardından nar ekşisi, salça ve baharatları ekleyelim. Biz çiğköfteyi acılı sevdiğimiz için acı baharatları biraz fazla tercih ediyoruz. Acı sevmiyorsanız miktarı azaltmanızı öneririm. Tamamen damak zevkinize kalmış
Şişen bulgurları da yoğurma tepsisine alalım ve bütün malzemeler birbirine iyice karışana kadar yoğuralım.
Yoğurma esnasında su ilave etmeniz gerekirse azar azar ilave edebilirsiniz ama gerektiğinden fazlasını koymayın.
En az yarım saat kadar yoğurmanızı öneririm ne kadar çok yoğurabilirseniz o kadar yumuşak, lezzetli olur.
Çiğköfte istediğiniz kıvama gelince zeytinyağı ve maydanozları da ekleyip tekrar 5 dakika daha yoğuralım.
Ardından servis edebilirsiniz. Umarım beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun yorumlarınızı bekliyorum
Çiğ Köfte (Etsiz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı