Çiğ Köfte Tam Tutan Tanım Konut Üretimi Tanımı İçin Gereçler
500 gram ince bulgur
3 adet orta uzunluk domates
7 diş sarımsak
1 su bardağı isot
1 çorba kaşığı pul biber (İsteğe nazaran arttırılıp azaltılabilir)
1 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı sumak
1,5 çorba kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı kaynar su
2 adet limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım su bardağı sıvı yağ
Çiğ Köfte Tam Tutan Tanım Konut İmali Tanımı Yapılışı
Öncelikle ince bulgurumuzu tepiye koyuyuz.
Üzerine domateslerimizi rendeliyoruz üzerine sarımsakları da rendeliyoruz sonra üzerine pul biber, isot, sumak, karabiber, salça hepsini güzelce yoğuruyoruz dişimize kıtır kıtır gelmeyecek formda uygunca yumuşatıyoruz.
Akabinde limon suyu ve 1, 5 su bardağı kaynar suyumuzu koyuyoruz yoğuruyoruz.
Son olarak da sıvı yağımızı ekleyip 5 dakika daha yoğuruyoruz.
Akabinde servis edebilirsiniz Afiyet olsun
500 gram ince bulgur
3 adet orta uzunluk domates
7 diş sarımsak
1 su bardağı isot
1 çorba kaşığı pul biber (İsteğe nazaran arttırılıp azaltılabilir)
1 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı sumak
1,5 çorba kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı kaynar su
2 adet limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım su bardağı sıvı yağ
Çiğ Köfte Tam Tutan Tanım Konut İmali Tanımı Yapılışı
Öncelikle ince bulgurumuzu tepiye koyuyuz.
Üzerine domateslerimizi rendeliyoruz üzerine sarımsakları da rendeliyoruz sonra üzerine pul biber, isot, sumak, karabiber, salça hepsini güzelce yoğuruyoruz dişimize kıtır kıtır gelmeyecek formda uygunca yumuşatıyoruz.
Akabinde limon suyu ve 1, 5 su bardağı kaynar suyumuzu koyuyoruz yoğuruyoruz.
Son olarak da sıvı yağımızı ekleyip 5 dakika daha yoğuruyoruz.
Akabinde servis edebilirsiniz Afiyet olsun