Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı esmer çiğköfte bulguru
1,5 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı nar eksisi
1 su bardağı zeytinyağı
1 baş soğan
3-4 diş sarımsak
3-4 kısım ince kıyılmış yeşil soğan
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Kırmızı sosu için;
1 büyük domates
1 kaşık biber salçası
2 yemek kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım limon suyu
2 paket beş türlü baharat
1,5 yemek kaşığı tuz
İsotlu sosu;
1 çay bardağı isot
Yarım çay bardağı su
Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgur sıcak su ile ıslatılıp kapağı kapalı güzelce demlenir.
Ayrı bir kapta kırmızı sos gereçleri bir ortaya getirilir.
İsotlu sos için de su ve isot ayrıyeten bir kapta ıslatılır.
Soğan ve sarımsak robottan çekilip suyu sıkılır, posası bulgura eklenip düzgünce yoğrulur.
Sonra salça ve nar ekşisi de katılıp yoğurmaya devam edilir.
Sonra sırayla kırmızı sosla ve isotlu sosla da yoğurmaya devam edilir.
Daha sonra zeytin yağı da eklenir.
Yoğrulma süreci tamamlanmadan evvel yeşil soğan ve maydanoz da eklenip yoğurma tamamlanır.
Çiğ köfteler sıkıldıktan sonra servise hazır.
Not: yoğurma süreci şef robotla yapılmıştır ve ölçü maximum ölçüde, siz azaltarak yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı esmer çiğköfte bulguru
1,5 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı nar eksisi
1 su bardağı zeytinyağı
1 baş soğan
3-4 diş sarımsak
3-4 kısım ince kıyılmış yeşil soğan
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Kırmızı sosu için;
1 büyük domates
1 kaşık biber salçası
2 yemek kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım limon suyu
2 paket beş türlü baharat
1,5 yemek kaşığı tuz
İsotlu sosu;
1 çay bardağı isot
Yarım çay bardağı su
Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgur sıcak su ile ıslatılıp kapağı kapalı güzelce demlenir.
Ayrı bir kapta kırmızı sos gereçleri bir ortaya getirilir.
İsotlu sos için de su ve isot ayrıyeten bir kapta ıslatılır.
Soğan ve sarımsak robottan çekilip suyu sıkılır, posası bulgura eklenip düzgünce yoğrulur.
Sonra salça ve nar ekşisi de katılıp yoğurmaya devam edilir.
Sonra sırayla kırmızı sosla ve isotlu sosla da yoğurmaya devam edilir.
Daha sonra zeytin yağı da eklenir.
Yoğrulma süreci tamamlanmadan evvel yeşil soğan ve maydanoz da eklenip yoğurma tamamlanır.
Çiğ köfteler sıkıldıktan sonra servise hazır.
Not: yoğurma süreci şef robotla yapılmıştır ve ölçü maximum ölçüde, siz azaltarak yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı