Çiğ Köfte Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı esmer ince bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 adet orta uzunluk kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı isot (Acı sevenler arttırabilir)
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 limon
Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Bulgurumuzu sıcak suyla ıslatıp 5 dakika üstü kapalı demlenmeye bırakalım.
Farklı bir yerde soğan ve sarımsağı rendeleyip suyunu sıkalım ve bulgura karıştıralım.
Daha sonra sıvı yağ haricinde tüm materyalleri ekleyelim.
Ben hamur yoğurma makinesinde yaptım yaklaşık 30 dakikayı buldu orta ara makineyi dinlendirerek.
Bulgurun diriliği gittiği vakit sıvı yağı ocakta kızdırıp köftenin üstüne dökelim (Bu basamakta yağın sıcağı çıkmadan dokunmayalım)
Bu türlü de güzelce harmanlayıp form verip servis yapalım. Afiyet olsun.
2 su bardağı esmer ince bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 adet orta uzunluk kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı isot (Acı sevenler arttırabilir)
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 limon
Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Bulgurumuzu sıcak suyla ıslatıp 5 dakika üstü kapalı demlenmeye bırakalım.
Farklı bir yerde soğan ve sarımsağı rendeleyip suyunu sıkalım ve bulgura karıştıralım.
Daha sonra sıvı yağ haricinde tüm materyalleri ekleyelim.
Ben hamur yoğurma makinesinde yaptım yaklaşık 30 dakikayı buldu orta ara makineyi dinlendirerek.
Bulgurun diriliği gittiği vakit sıvı yağı ocakta kızdırıp köftenin üstüne dökelim (Bu basamakta yağın sıcağı çıkmadan dokunmayalım)
Bu türlü de güzelce harmanlayıp form verip servis yapalım. Afiyet olsun.