Çiğ Köfte Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı reyhan
1 çay bardağı isot
3 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 rendelenmiş soğan
3 diş sarımsak
Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Birinci evvel iki su bardağı bulguru iki su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz.
Üzerini kapatıp 15 dakika kadar bulgurun şişmesini bekliyoruz.
Bulgur şiştikten sonra üzerine bir soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz.
Soğanı ve geriye kalan bütün gereçleri de ekleyip biraz yoğuruyoruz.
Daha sonra çiğköfte tepsisine koyup yoğuralım 30 dakika uygunca ezilip kıvam alınca da elimizle sıkarak formunu verelim.
Şayet vaktiniz varsa üzeri kapalı bir halde buzdolabında bir saat kadar dinlendirirseniz çok daha âlâ kıvam alacak ve şekillenecektir. Afiyet olsun.
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı reyhan
1 çay bardağı isot
3 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 rendelenmiş soğan
3 diş sarımsak
Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Birinci evvel iki su bardağı bulguru iki su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz.
Üzerini kapatıp 15 dakika kadar bulgurun şişmesini bekliyoruz.
Bulgur şiştikten sonra üzerine bir soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz.
Soğanı ve geriye kalan bütün gereçleri de ekleyip biraz yoğuruyoruz.
Daha sonra çiğköfte tepsisine koyup yoğuralım 30 dakika uygunca ezilip kıvam alınca da elimizle sıkarak formunu verelim.
Şayet vaktiniz varsa üzeri kapalı bir halde buzdolabında bir saat kadar dinlendirirseniz çok daha âlâ kıvam alacak ve şekillenecektir. Afiyet olsun.