Çiğ Köfte Tanımı İçin Materyaller
6 çay bardağı ince çiğ köfteli bulgur.
1 kuru soğan
1 demet maydanoz
2 kol yeşil soğanın yeşili
Marul
1 yemek kaşığı salça
Limon
300gram dana kıyma (Aslında kesim et alıp kendiniz robotta çekseniz daha hoş oluyor)
4 yemek kaşığı dolusu isot
Tuz
İsteğe nazaran karabiber kimyon yahut bulabilirseniz çiğ köfte baharatı bildiğim kadarıyla genelde doğuda oluyor.
Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Et robotta çekilir damar var ise ayıklanır. Domates soyulur 4 e bölünür.
Soğan yeşil soğan ve maydanozda ince doğranır.
Yoğurma kabının 1 kenarına kuru soğan, salça, isot, katılır öteki kenarına bulgur katılır soğan ve salça ezilir halde yeterlice yoğrulur.
Sonra bulgurla karıştırılır ezer biçimde yoğrulur 5dakika kadar.
Domatesde ek edilir yoğurdukça domates ezilir.
Sonrasında her 5 dakikalık yoğurmadan sonra azar azar su ek edilir.
Bulgurun çiğliği gidince et ek edilir ete az bir su ek edilir.
Et düzgünce yedirildikten sonra maydanoz ve yeşil soğan baharat eklenir tekrar yoğrulur ve servis için marulların içine yahut tabağa zevkinize nazaran servis yapabilirsiniz.
6 çay bardağı ince çiğ köfteli bulgur.
1 kuru soğan
1 demet maydanoz
2 kol yeşil soğanın yeşili
Marul
1 yemek kaşığı salça
Limon
300gram dana kıyma (Aslında kesim et alıp kendiniz robotta çekseniz daha hoş oluyor)
4 yemek kaşığı dolusu isot
Tuz
İsteğe nazaran karabiber kimyon yahut bulabilirseniz çiğ köfte baharatı bildiğim kadarıyla genelde doğuda oluyor.
Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Et robotta çekilir damar var ise ayıklanır. Domates soyulur 4 e bölünür.
Soğan yeşil soğan ve maydanozda ince doğranır.
Yoğurma kabının 1 kenarına kuru soğan, salça, isot, katılır öteki kenarına bulgur katılır soğan ve salça ezilir halde yeterlice yoğrulur.
Sonra bulgurla karıştırılır ezer biçimde yoğrulur 5dakika kadar.
Domatesde ek edilir yoğurdukça domates ezilir.
Sonrasında her 5 dakikalık yoğurmadan sonra azar azar su ek edilir.
Bulgurun çiğliği gidince et ek edilir ete az bir su ek edilir.
Et düzgünce yedirildikten sonra maydanoz ve yeşil soğan baharat eklenir tekrar yoğrulur ve servis için marulların içine yahut tabağa zevkinize nazaran servis yapabilirsiniz.