Çiğ Köfte Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı esmer bulgur
1 adet küçük kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1 adet limon
1 adet domates
1 yemek kaşığı pul biber
1 çay bardağı isot
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Çiğ köfte harcı
Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Bulguru evvel 5 dakika kadar ıslatın üzerini geçmeyecek kadar sıcak ile.
Başka kapta rendelenmiş soğan ,sarımsak, bir çay kaşığı tuzda bekletin.
Bulgur ıslandıktan sonra bir limonu kabuklu halde ve bir domatesi de büyük büyük doğrayıp ekleyin.
Tüm gereçleri ekleyip yoğurmaya başlayın.
Daha sonra içinden limon çıkarın ( suyu çıkana kadar sıkı bir şeklide yoğurun) ne kadar çok yoğurma o kadar hoş sonuç.
İsteğe bağlı olarak limon isot eklemesi yapılabilir. Şimdiden afiyet olsun
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı esmer bulgur
1 adet küçük kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1 adet limon
1 adet domates
1 yemek kaşığı pul biber
1 çay bardağı isot
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Çiğ köfte harcı
Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Bulguru evvel 5 dakika kadar ıslatın üzerini geçmeyecek kadar sıcak ile.
Başka kapta rendelenmiş soğan ,sarımsak, bir çay kaşığı tuzda bekletin.
Bulgur ıslandıktan sonra bir limonu kabuklu halde ve bir domatesi de büyük büyük doğrayıp ekleyin.
Tüm gereçleri ekleyip yoğurmaya başlayın.
Daha sonra içinden limon çıkarın ( suyu çıkana kadar sıkı bir şeklide yoğurun) ne kadar çok yoğurma o kadar hoş sonuç.
İsteğe bağlı olarak limon isot eklemesi yapılabilir. Şimdiden afiyet olsun