Çiğden Ispanak Kavurması Tanımı İçin Gereçler
1 kilo ıspanak
2 adet soğan
2 adet domates rendesi
1 adet tavuk bulyon
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı çemen ( isteğe bağlı)
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Tatlı toz biber
Pul biber
Çiğden Ispanak Kavurması Tanımı Yapılışı
1 kilo ıspanağı temizleyip yıkadıktan sonra istediğimiz boyutta doğruyoruz.
Daha sonra soğanlarımızı yemeklik olacak formda doğrayıp tenceremizde rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Salçamızı, rendelediğimiz domateslerimizi, çemenimizi ve tavuk bulyonumuzu da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Uygunca kavrulduktan sonra ıspanaklarımızı yavaş yavaş ek ediyoruz.
Ispanaklarımız kendini çektikten sonra baharatlarımızı ek ediyoruz.
Tenceremizin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Dileyen üzerine yumurta da kırabilir lakin ben kırmadım. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun.
1 kilo ıspanak
2 adet soğan
2 adet domates rendesi
1 adet tavuk bulyon
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı çemen ( isteğe bağlı)
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Tatlı toz biber
Pul biber
Çiğden Ispanak Kavurması Tanımı Yapılışı
1 kilo ıspanağı temizleyip yıkadıktan sonra istediğimiz boyutta doğruyoruz.
Daha sonra soğanlarımızı yemeklik olacak formda doğrayıp tenceremizde rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Salçamızı, rendelediğimiz domateslerimizi, çemenimizi ve tavuk bulyonumuzu da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Uygunca kavrulduktan sonra ıspanaklarımızı yavaş yavaş ek ediyoruz.
Ispanaklarımız kendini çektikten sonra baharatlarımızı ek ediyoruz.
Tenceremizin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Dileyen üzerine yumurta da kırabilir lakin ben kırmadım. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun.