Son konular

Ciğer Tantuni

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ciğer Tantuni Tanımı İçin Gereçler
900 gram küçük kuşbaşı doğranmış ciğer
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul
1 çay kaşığı kimyon
1 fiske karabiber, tuz
1 demet maydanoz
Tantuniyi yapmak için
Lavaş
1 kuru kırmızı soğan
1 demet maydanoz
4 adet salkım domates
2 adet biber

Ciğer Tantuni Tanımı Yapılışı

Doğranmış olan ciğeri sudan geçiriyoruz ve süzgece alıyoruz.
Tavaya sıvı yağın yarısını alarak ocağa koyarak ısınınca ciğerleri tencereye alarak bir iki sefer karıştırarak tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz.
Sulanıp suyu ile 25, 20 dakika pişince suyunu çekmeye yakın, soğanı yemeklik doğrayıp ciğere ekliyoruz.
Tereyağını ve kalan sıvı yağ i da ekleyip kavuruyoruz.
Salçasını ve baharatları da katıp kavuruyoruz.
Ciğer suyunu çekecek ve biraz daha kavurup ocaktan alıyoruz.
Üzerine maydanoz serpiyoruz.
Öteki tarafta soğanı halka halka ince formda doğrayıp, maydanozu ince ince kıyıp içine katıp tuz ve sumak döküyor, domatesleri ve biberleri söğüş yapıyoruz.
Sonra lavaş i ciğere bastırıp servis tabağına alarak 2yemek kaşığı ciğer den sumaklı soğan dan yanına domates ve biber dilimleri koyarak tantuniyi sararak hazırlıyoruz.
Ve sıcak sıcak servis yapıyoruz harika lezzet denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun
 
Üst Alt