Ciğer Taplaması (Köftesi) Bitlis Yöresi Yemeği Ciğer Sevdiren Köfte Tanımı İçin Gereçler
1 avuç içi kadar dana ciğer
1 avuç kadar kırmızı et
2 kuru soğan
Yarım çay bardağı reyhan
1 yemek kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı tuz
3 su bardağı ince köftelik bulgur
1 kase su
Üzeri için
Yarım su, bardağı, sıvı yağ
1 yemek kaşığı pulbiber
Soğan söğüş
1 adet kuru soğan
Pulbiber yarım tatlı, kaşığı
Sumak yarım tatlı kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Ciğer Taplaması (Köftesi) Bitlis Yöresi Yemeği Ciğer Sevdiren Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ciğeri zarından ayırıyoruz robottan çekilecek formda doğruyoruz.
Sonra kırmızı eti de robotun çekebileceği formda doğruyoruz.
Kuru soğanların kabuklarını soyup 4 e bölüp robota atıyoruz uygunca çekiyoruz. Robotta yoğurma kabına bu ciğerli soğanlı etli harcı döküyoruz.
Sonra üzerine ince köftelik bulguru ek ediyoruz.
Tuz ve baharatları da ek edip karıştırıyoruz ve 5 dk dinlendiriyoruz.
Sonra yoğurmaya başlıyoruz 15 dk kadar yoğuruyoruz.
Yanımıza bi kase su alıyoruz köfteye ağırlaştıkça elimizle su alıp yoğuruyoruz.
Hazır olan köfte harcından misketten bi tık küçük olacak kesimler alıp evvel yuvarlıyoruz.
Sonra avuç içinde yassılaştırıyoruz.
Ortasına parmağımızla hafif çukur açıyoruz.
Hazır olan köftelerimiz için derin tencereye sıcak su koyuyoruz tuz atıyoruz.
Kaynayan suya köftelerimizi atıyoruz köfteler yüzeye çıkınca 10 dk daha haşlıyoruz.
Öbür taraftan sıvı yağı ısıtıyoruz ısınan yağa pulbiberi ek ediyoruz ve altını kapatıyoruz.
Kuru soğanın kabuklarını soyup ince yarım ay dilimliyoruz.
Üzerine pulbiber tuz sumak atıyoruz haşlanan köfteleri tabağımıza alıp üzerine kızgın sıvı yağ pulbiber soğan salatasından döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun.
1 avuç içi kadar dana ciğer
1 avuç kadar kırmızı et
2 kuru soğan
Yarım çay bardağı reyhan
1 yemek kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı tuz
3 su bardağı ince köftelik bulgur
1 kase su
Üzeri için
Yarım su, bardağı, sıvı yağ
1 yemek kaşığı pulbiber
Soğan söğüş
1 adet kuru soğan
Pulbiber yarım tatlı, kaşığı
Sumak yarım tatlı kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Ciğer Taplaması (Köftesi) Bitlis Yöresi Yemeği Ciğer Sevdiren Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ciğeri zarından ayırıyoruz robottan çekilecek formda doğruyoruz.
Sonra kırmızı eti de robotun çekebileceği formda doğruyoruz.
Kuru soğanların kabuklarını soyup 4 e bölüp robota atıyoruz uygunca çekiyoruz. Robotta yoğurma kabına bu ciğerli soğanlı etli harcı döküyoruz.
Sonra üzerine ince köftelik bulguru ek ediyoruz.
Tuz ve baharatları da ek edip karıştırıyoruz ve 5 dk dinlendiriyoruz.
Sonra yoğurmaya başlıyoruz 15 dk kadar yoğuruyoruz.
Yanımıza bi kase su alıyoruz köfteye ağırlaştıkça elimizle su alıp yoğuruyoruz.
Hazır olan köfte harcından misketten bi tık küçük olacak kesimler alıp evvel yuvarlıyoruz.
Sonra avuç içinde yassılaştırıyoruz.
Ortasına parmağımızla hafif çukur açıyoruz.
Hazır olan köftelerimiz için derin tencereye sıcak su koyuyoruz tuz atıyoruz.
Kaynayan suya köftelerimizi atıyoruz köfteler yüzeye çıkınca 10 dk daha haşlıyoruz.
Öbür taraftan sıvı yağı ısıtıyoruz ısınan yağa pulbiberi ek ediyoruz ve altını kapatıyoruz.
Kuru soğanın kabuklarını soyup ince yarım ay dilimliyoruz.
Üzerine pulbiber tuz sumak atıyoruz haşlanan köfteleri tabağımıza alıp üzerine kızgın sıvı yağ pulbiber soğan salatasından döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun.