Ciğer Tava

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ciğer Tava Tanımı İçin Materyaller
500 gram kuzu ciğer
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
Söğüş için;
Soğan
Maydanoz
Sumak
Domates
Turşu biber
Servis ederken;
Kimyon
Tuz

Ciğer Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yaprak yaprak doğranmış kuzu ciğerimizi tel süzgece alıp süzdürüyoruz.
Bu kademede yıkama yahut tuzlama yapmıyoruz.
Küçük bir tencereye sıvı yağı koyup kızdırıyoruz.
Yağ kızarken ciğerimizi unlayıp kevgir yardımıyla fazla ununu atıp kızgın yağa kevgirin dolusu kadar bırakıyoruz.
2 dakika orta ara karıştırıp pişiriyoruz.
2 dakikadan fazla pişerse kurur ve lezzetini kaybeder ben kronometre tutup pişirdim.
Dakikaya sadık kalırsanız sonuç hoş olacaktır.
Ciğerimizin tamamını pişirdikten sonra tuzluyoruz ve tavada kalan yağdan bir ölçü üzerine gezdiriyoruz.
Sumaklı maydanozlu soğan ve domatesle lavaşa sarıp servis edebilirsiniz. Olmazsa olmazı birde kimyon tabi bence
 
Üst Alt