Son konular

Ciğer Yahni

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ciğer Yahni Tanımı İçin Materyaller
500 gram ciğer
1 adet büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet yeşil biber
2 adet cin biberi
1 adet kapya biber
1 büyük domates
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 fiske kimyon
Karabiber
Tuz

Ciğer Yahni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ciğeri doğrayıp yıkayalım süzgece alalım. Yahniyi pişireceğimiz tava ya sıvı yağı alalım ısınınca doğranmış olan ciğeri içine alalım. Evvel yüksek ateşte karıştırarak kavurup sonra kısık ateşte suyunu salıp çekince ye kadar kavuralım.
Soğanı ince piyazlık biçimde biberleri ve sarımsağıda doğrayıp kavrulan ciğere ekleyelim soğan ve biberler diriliğini kaybedene kadar kavuralım.
Karabiber ve kimyon unu, tuzunu tereyağını ekleyelim bir iki kere karıştıralım ve yemeklik doğradığımız domatesi ve yarım yemek kaşığı salçayıda ek edelim tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
Tavanın kenarından 1su bardağı sıcak su ekleyelim 5dakika daha pişirip biraz sulu olacak biçimde ocaktan alalım.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim yemeğimiz servise hazırdır afiyet olsun.
 
Üst Alt