Çikolata Havuzlu Yaş Pasta Tanımı İçin Gereçler
Kek için;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı maden suyu
4 yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı un( cıvık olabilir biraz ekleme yapabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İçi için;
Pasta kreması
Üzeri için;
Krem şanti
Süslemesi için;
1 çay bardağı damla çikolata
Çikolata sosu
1 su bardağı blenderdan çekilmiş kek
Çikolata Havuzlu Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
Yumurta ve şekeri yoğurma kabına alıp blender ile 5 dakika çırpıyoruz.
Yağı, sütü ve maden suyunu karışımımıza ekleyip 2 dakika da o denli çırptıktan sonra 4 yemek kaşığı kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip unu da yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
Varsa kelepçeli kek kalıbında altına yağlı kağıt sererek, yoksa yuvarlak borcamı, margarinle uygunca yağladıktan sonra borcamı unlayarak karışımı döküyoruz.
Evvelden 180⁰c ısıtmış olduğumuz fırına tepsiyi koyuyoruz fırına nazaran 30 -35 dk hazır.
Soğuması için birinci olarak 5 yemek kaşığı çikolata sosunu yarım su bardağı soğuk süt ile tencereye koyuyoruz .
Kısık ateşte kaynayana kadar devamlı karıştıralım, kıvam aldıktan sonra 1- 2 dk daha fokurdadıktan sonra soğumaya bırakalım.
Keke kullanacağımız pasta kremasını ve üzerine kullanacağımız krem şantiyi hazırlayıp dolaba koyalım.
Kekimizi fırından alıp soğumaya bıraktıktan sonra birinci soğu çıkınca öteki bir tepsi yardımıyla borcamı aksi çevirip keki kalıptan çıkartalım.
Kekin tam köşelerinden yuvarlaklığı bozmadan etrafından keselim ve kesmiş olduğumuz kekin köşe kısımlarını bir kenara ayıralım.
Bir bıçak yardımıyla yada iple kesebiliyorsanız, kekimizi tam ortasından yavaşça keselim üst ve alt taban olmak üzere iki kesime ayırdıktan sonra kekin alt tabanını yarım su bardağı sütü gezdirerek kekin heryerinin ıslandığına emin olalım.
Dolaba koyduğumuz pasta kremasını sütle ıslattığımız kekin üzerine sürelim.
İkinci yani üst taban olacak kekimizide yarım su bardağı süt ile ıslattıktan sonra öteki kekin üstüne yerleştirelim.
Dinlenmesi için dolaba bıraktığımız krem şantiyi de kekimizin her yerine güzelce yedirelim.
Daha sonra evvelce ayırmış olduğumuz kek kesimlerini blenderdan geçirelim ve pastamızın üzerine ve yanlarına eşit olacak halde serpelim.
Damla çikolatalarla istediğiniz biçimi vererek şekillendirebilirsiniz. Ben ♡ yaptım.
Ortasınada soğuyan çikolata sosunu döküp dilediğiniz üzere süsleyerek 1- 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Kek için;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı maden suyu
4 yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı un( cıvık olabilir biraz ekleme yapabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İçi için;
Pasta kreması
Üzeri için;
Krem şanti
Süslemesi için;
1 çay bardağı damla çikolata
Çikolata sosu
1 su bardağı blenderdan çekilmiş kek
Çikolata Havuzlu Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
Yumurta ve şekeri yoğurma kabına alıp blender ile 5 dakika çırpıyoruz.
Yağı, sütü ve maden suyunu karışımımıza ekleyip 2 dakika da o denli çırptıktan sonra 4 yemek kaşığı kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip unu da yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
Varsa kelepçeli kek kalıbında altına yağlı kağıt sererek, yoksa yuvarlak borcamı, margarinle uygunca yağladıktan sonra borcamı unlayarak karışımı döküyoruz.
Evvelden 180⁰c ısıtmış olduğumuz fırına tepsiyi koyuyoruz fırına nazaran 30 -35 dk hazır.
Soğuması için birinci olarak 5 yemek kaşığı çikolata sosunu yarım su bardağı soğuk süt ile tencereye koyuyoruz .
Kısık ateşte kaynayana kadar devamlı karıştıralım, kıvam aldıktan sonra 1- 2 dk daha fokurdadıktan sonra soğumaya bırakalım.
Keke kullanacağımız pasta kremasını ve üzerine kullanacağımız krem şantiyi hazırlayıp dolaba koyalım.
Kekimizi fırından alıp soğumaya bıraktıktan sonra birinci soğu çıkınca öteki bir tepsi yardımıyla borcamı aksi çevirip keki kalıptan çıkartalım.
Kekin tam köşelerinden yuvarlaklığı bozmadan etrafından keselim ve kesmiş olduğumuz kekin köşe kısımlarını bir kenara ayıralım.
Bir bıçak yardımıyla yada iple kesebiliyorsanız, kekimizi tam ortasından yavaşça keselim üst ve alt taban olmak üzere iki kesime ayırdıktan sonra kekin alt tabanını yarım su bardağı sütü gezdirerek kekin heryerinin ıslandığına emin olalım.
Dolaba koyduğumuz pasta kremasını sütle ıslattığımız kekin üzerine sürelim.
İkinci yani üst taban olacak kekimizide yarım su bardağı süt ile ıslattıktan sonra öteki kekin üstüne yerleştirelim.
Dinlenmesi için dolaba bıraktığımız krem şantiyi de kekimizin her yerine güzelce yedirelim.
Daha sonra evvelce ayırmış olduğumuz kek kesimlerini blenderdan geçirelim ve pastamızın üzerine ve yanlarına eşit olacak halde serpelim.
Damla çikolatalarla istediğiniz biçimi vererek şekillendirebilirsiniz. Ben ♡ yaptım.
Ortasınada soğuyan çikolata sosunu döküp dilediğiniz üzere süsleyerek 1- 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun