Çikolata Parçacıklı Cevizli Kekim Tanımı İçin Materyaller
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker (250ml)
1 paket ekşi yoğurt (avusturyada sauerrahm Almanya’daki schmand)
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet taze limonun kabuk rendesi
1 çay kaşığı tarçın tozu
1 çay bardağı çikolata parçacıkları
1 su bardağı iri taneli ceviz içi
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
Unu denetimli ekleyin ben 2.5 su bardağı kullandım
Üzerine ;
Bain-marie metodu beyaz çikolata
İsteğe bağlı süsleyebilirsiniz
Çikolata Parçacıklı Cevizli Kekim Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bütün gereçlerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.
Birinci evvel yumurta ve şekeri beyaz köpüklü olana kadar çırpalım mixer yardımı ile.
Akabinde sıvı yağ ve ekşi kremayı ekleyelim.
Un ve kabartma tozu hariç başka gereçleri de katıp homojen halde çırpalım.
Un eleme aparatı ile unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma yavaşla karıştırın.
Denetimli olarak un ekleyin ve olağan akışkan kek hamuru kıvamında olsun.
Ben yuvarlak kalıp da yapmayı tercih ettim.Siz isteğe bağla öbür bir biçimde de yapabilirsiniz.
Tereyağ ile yağladığımız kalıbı hafif unlayalım.
170 derece alt üst öncede ısıtılmış fırınımızda pişirelim.
Benim kekim 35 dakikada pişti.Siz kendi fırınınızda denetimli pişirin fırın kapağını açmayın.
Kekimiz pişince soğumaya alalım ve sonra isteğe bağlı süsleme yapabilirsiniz.
Deneyecekler olanlara şimdiden afiyet bal olsun
Çikolata Parçacıklı Cevizli Kekim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker (250ml)
1 paket ekşi yoğurt (avusturyada sauerrahm Almanya’daki schmand)
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet taze limonun kabuk rendesi
1 çay kaşığı tarçın tozu
1 çay bardağı çikolata parçacıkları
1 su bardağı iri taneli ceviz içi
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
Unu denetimli ekleyin ben 2.5 su bardağı kullandım
Üzerine ;
Bain-marie metodu beyaz çikolata
İsteğe bağlı süsleyebilirsiniz
Çikolata Parçacıklı Cevizli Kekim Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bütün gereçlerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.
Birinci evvel yumurta ve şekeri beyaz köpüklü olana kadar çırpalım mixer yardımı ile.
Akabinde sıvı yağ ve ekşi kremayı ekleyelim.
Un ve kabartma tozu hariç başka gereçleri de katıp homojen halde çırpalım.
Un eleme aparatı ile unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma yavaşla karıştırın.
Denetimli olarak un ekleyin ve olağan akışkan kek hamuru kıvamında olsun.
Ben yuvarlak kalıp da yapmayı tercih ettim.Siz isteğe bağla öbür bir biçimde de yapabilirsiniz.
Tereyağ ile yağladığımız kalıbı hafif unlayalım.
170 derece alt üst öncede ısıtılmış fırınımızda pişirelim.
Benim kekim 35 dakikada pişti.Siz kendi fırınınızda denetimli pişirin fırın kapağını açmayın.
Kekimiz pişince soğumaya alalım ve sonra isteğe bağlı süsleme yapabilirsiniz.
Deneyecekler olanlara şimdiden afiyet bal olsun
Çikolata Parçacıklı Cevizli Kekim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı