Çikolata Soslu Etimek Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti için
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su,
Muhallebisi için
1 litre süt
1, 5 su bardağı şeker
2, 5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet vanilya
Çikolata sosu için
1 paket toz hazır çikolata sosu
2, 5 su bardağı süt
Çikolata Soslu Etimek Tatlısı Tanımı Yapılışı
Şerbetimizi kaynatıyoruz ocakta çok kaynatmaya gerek yok etimeklerimizi şerbetimize batırarak borcamımıza diziyoruz.
Akabinde muhallebimizi yapıyoruz.
Gereçlerini koyarak göz göz olana kadar pişiriyoruz.
En son tereyağı ve vanilyamızı ekleyip karıştırıyoruz.
Muhallebimizi 5 dakika kadar mikser yardımıyla çırpıyoruz.
Etimeklerimizin üzerine döküyoruz.
Son olarak çikolata sosumuzu da pişirip ılıyan muhallebimizin üzerine döküyoruz. Afiyetler olsun arkadaşlar not arkadaşlar bu ortada ben meskende bulunan kruton ekmeklerimle yaptım kıymetlendirmek için fakat hiçbir fark olmadıtek fark dilimlerim daha büyük olması
1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti için
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su,
Muhallebisi için
1 litre süt
1, 5 su bardağı şeker
2, 5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet vanilya
Çikolata sosu için
1 paket toz hazır çikolata sosu
2, 5 su bardağı süt
Çikolata Soslu Etimek Tatlısı Tanımı Yapılışı
Şerbetimizi kaynatıyoruz ocakta çok kaynatmaya gerek yok etimeklerimizi şerbetimize batırarak borcamımıza diziyoruz.
Akabinde muhallebimizi yapıyoruz.
Gereçlerini koyarak göz göz olana kadar pişiriyoruz.
En son tereyağı ve vanilyamızı ekleyip karıştırıyoruz.
Muhallebimizi 5 dakika kadar mikser yardımıyla çırpıyoruz.
Etimeklerimizin üzerine döküyoruz.
Son olarak çikolata sosumuzu da pişirip ılıyan muhallebimizin üzerine döküyoruz. Afiyetler olsun arkadaşlar not arkadaşlar bu ortada ben meskende bulunan kruton ekmeklerimle yaptım kıymetlendirmek için fakat hiçbir fark olmadıtek fark dilimlerim daha büyük olması