Çikolata Soslu Muhallebili Kup Tatlı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Çikolata Soslu Muhallebili Kup Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Bisküvili kat için
1 paket burçak bisküvi
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz (Fındık fıstık vb kullanabilirsiniz)
Muhallebisi için
1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı labne
2 yemek kaşığı krema
Çikolata sos için
100 gram sütlü çikolata
Muhallebisi için kullandığım kremanın geri kalanını sos için kullanacağız

Çikolata Soslu Muhallebili Kup Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak ceviz ve bisküvileri robotta çekerek karıştırıyoruz.
Kuplarımızın tabanına birer kaşık yerleştiriyoruz.
Muhallebisi için labne ve krema hariç bütün malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz.
Altını kapattıktan sonra ilk sıcağı çıkınca labne ve krema koyup güzelce çırpıyoruz ve kremamız da hazır.
Bisküvilerin üzerine yerleştiriyoruz.
İstediğimiz şekilde sıralayabiliriz.
Bisküvi muhallebi bisküvi muhallebi şeklinde yaptım ben.
Çikolata sosunu hazırlayana kadar kuplarımızı buzdolabında bekletelim ki üzeri biraz donsun çikolata sos ile karışmasın.
Çikolata sos için kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp altını kapatıyoruz.
Çikolataları atıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
Dolaptan aldığımız kupların en üst kısmına muhallebilerin üzerine gezdiriyoruz.
Dolapta bir kaç saat beklettikten sonra servise hazır dilediğiniz gibi sunumlayarak servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Çikolata Soslu Muhallebili Kup Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt