Çikolata Soslu Muzlu Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
Muhallebisi için;
1 litre süt
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 kutu pasta kreması
1 paket vanilya.
2 adet orta uzunluk muz
Çikolatalı sosu için;
400 gram süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket sade sütlü kare çikolata yahut 3 yemek kaşığı damla çikolata
Çikolata Soslu Muzlu Muhallebi Tanımı Yapılışı
Muhallebi için :Tereyağ, krema ve vanilya hariç bütün gereçleri tencere alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırparak pişirin.
Kıvam aldıktan sonra içine krema, tereyağ ve vanilyayı ekleyip 2 dakika daha karıştırın ve ocağın altını kapatın.
Çikolata sosu için :Yine birebir biçimde çikolata ve tereyağ hariç öteki gereçleri daima karıştırarak pişirin.
Kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıp çikolata ve tereyağını ekleyip düzgünce karıştırın.
Servis etmek istediğiniz kaplara evvel 1 kepçe muhallebi koyun ( muhallebiyi koymadan evvel blendır ile düzgünce karıştırın. )
Ortasına dilimlediğiniz muzları koyun ve üzerine tekrar blendır ile tekrar çırpmış olduğunuz çikolata sonundan koyun.
Üzerini dilediğiniz halde süsleyerek buzdolabında soğuttuktan sonra afiyetle yiyin.
Muhallebisi için;
1 litre süt
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 kutu pasta kreması
1 paket vanilya.
2 adet orta uzunluk muz
Çikolatalı sosu için;
400 gram süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket sade sütlü kare çikolata yahut 3 yemek kaşığı damla çikolata
Çikolata Soslu Muzlu Muhallebi Tanımı Yapılışı
Muhallebi için :Tereyağ, krema ve vanilya hariç bütün gereçleri tencere alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırparak pişirin.
Kıvam aldıktan sonra içine krema, tereyağ ve vanilyayı ekleyip 2 dakika daha karıştırın ve ocağın altını kapatın.
Çikolata sosu için :Yine birebir biçimde çikolata ve tereyağ hariç öteki gereçleri daima karıştırarak pişirin.
Kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıp çikolata ve tereyağını ekleyip düzgünce karıştırın.
Servis etmek istediğiniz kaplara evvel 1 kepçe muhallebi koyun ( muhallebiyi koymadan evvel blendır ile düzgünce karıştırın. )
Ortasına dilimlediğiniz muzları koyun ve üzerine tekrar blendır ile tekrar çırpmış olduğunuz çikolata sonundan koyun.
Üzerini dilediğiniz halde süsleyerek buzdolabında soğuttuktan sonra afiyetle yiyin.