Çikolata Soslu Sakızlı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 litre süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı damla sakızı (Falım da olur)
Çikolata sosu için;
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı dr oetker kakao
2.5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
80 gram çikolata
Üzeri için
Dr oetker kakao
Çikolata Soslu Sakızlı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebi için gerekli olan tüm gereçleri karıştırıyoruz (Tereyağ hariç) muhallebimiz kıvam alınca tereyağ ekleyip, ocaktan alıyoruz.
Mikserle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz ki sakızla özdeşsin sonra tepsiye döküyoruz (İyice soğuması gerekiyor)
Çikolata sosu için; çikolata hariç tüm gereçleri karıştırıyoruz ve koyu bir kıvam alınca çikolatayı ekleyerek ocaktan alıyoruz.
Soğuyan muhallebinin üzerine çikolata sosunu döküyoruz ve üzerine dr oetker kakao serpiyoruz. Afiyet olsun
Çikolata Soslu Sakızlı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebi için;
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 litre süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı damla sakızı (Falım da olur)
Çikolata sosu için;
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı dr oetker kakao
2.5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
80 gram çikolata
Üzeri için
Dr oetker kakao
Çikolata Soslu Sakızlı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebi için gerekli olan tüm gereçleri karıştırıyoruz (Tereyağ hariç) muhallebimiz kıvam alınca tereyağ ekleyip, ocaktan alıyoruz.
Mikserle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz ki sakızla özdeşsin sonra tepsiye döküyoruz (İyice soğuması gerekiyor)
Çikolata sosu için; çikolata hariç tüm gereçleri karıştırıyoruz ve koyu bir kıvam alınca çikolatayı ekleyerek ocaktan alıyoruz.
Soğuyan muhallebinin üzerine çikolata sosunu döküyoruz ve üzerine dr oetker kakao serpiyoruz. Afiyet olsun
Çikolata Soslu Sakızlı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı